Advarer badeturister

Dansk selskap kommer med oppfordring etter to skumle episoder.

LIVREDDER: Danske TrygFonden Kystlivredning oppfordrer voksne til å følge ekstra godt med på barna sine. Foto: TrygFonden Kystlivredning

LIVREDDER: Danske TrygFonden Kystlivredning oppfordrer voksne til å følge ekstra godt med på barna sine. Foto: TrygFonden Kystlivredning

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn er den danske kysten den ultimate sommerdestinasjonen. Hvite og langgrunne strender frister både barn og voksne, men i kjølvannet av to nylige hendelser har danske TrygFonden Kystlivredning sett seg nødt til å komme med en klar oppfordring til foreldre:

- Husk å holde øye med barna.

Det skriver danske BT.

To hendelser kunne gått galt

Den ene hendelsen fant sted på Vorupør Strand 5. juli, som ligger i tettstedet Thy i Nordvest-Jylland.

Her oppdaget en livredder to barn som ble tatt av strømmen, og svømte ut for å redde dem. En surfer fikk kontroll på barna og passet på dem før livredderen kom til og hjalp dem inn til land.

I den andre hendelsen var det tre barn på hver sin luftmadrass som ble observert av en livredder. Barna var rundt 100-200 meter fra land.

- Alle har problemer med å holde styr på dem, og et av barna snur i vannet og går inn mot stranda. De to andre barna driver vekk fra stranda på grunn av fralandsvind, og det ene barnet mister luftmadrassen sin, skriver TrygFonden i pressemeldingen.

Livredderen tok kontakt med en annen livredder som var ute i en båt, og denne livredderen kjører bort til barna og får dem opp i båten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer