Advarer badeturister

Dansk selskap kommer med oppfordring etter to skumle episoder.

LIVREDDER: Danske TrygFonden Kystlivredning oppfordrer voksne til å følge ekstra godt med på barna sine. Foto: TrygFonden Kystlivredning

LIVREDDER: Danske TrygFonden Kystlivredning oppfordrer voksne til å følge ekstra godt med på barna sine. Foto: TrygFonden Kystlivredning

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange nordmenn er den danske kysten den ultimate sommerdestinasjonen. Hvite og langgrunne strender frister både barn og voksne, men i kjølvannet av to nylige hendelser har danske TrygFonden Kystlivredning sett seg nødt til å komme med en klar oppfordring til foreldre:

- Husk å holde øye med barna.

Det skriver danske BT.

To hendelser kunne gått galt

Den ene hendelsen fant sted på Vorupør Strand 5. juli, som ligger i tettstedet Thy i Nordvest-Jylland.

Her oppdaget en livredder to barn som ble tatt av strømmen, og svømte ut for å redde dem. En surfer fikk kontroll på barna og passet på dem før livredderen kom til og hjalp dem inn til land.

I den andre hendelsen var det tre barn på hver sin luftmadrass som ble observert av en livredder. Barna var rundt 100-200 meter fra land.

- Alle har problemer med å holde styr på dem, og et av barna snur i vannet og går inn mot stranda. De to andre barna driver vekk fra stranda på grunn av fralandsvind, og det ene barnet mister luftmadrassen sin, skriver TrygFonden i pressemeldingen.

Livredderen tok kontakt med en annen livredder som var ute i en båt, og denne livredderen kjører bort til barna og får dem opp i båten.

Dette skjedde på Balka Strand på Bornholm.

- Lek med barna

Ifølge TrygFonden kunne disse to hendelsene gått mye verre og at barna ikke hadde klart å komme seg til land på egen hånd.

- Heldigvis kom alle barna tilbake på land i god behold, men det viser hvor hurtig morsom lek i vannet kan endre seg til alvor, heter i det i pressemeldingen.

Selskapet går nå ut med en oppfordring til voksne badeturister på danske strender:

- Det sikreste er å være med barna ut i vannet, så er du rett i nærheten dersom de plutselig blir dyttet over ende av en bølge, eller hvis de svømmer for langt ut og ikke når ned til bunnen med beina.

Lasse Serup Jensby, som er driftsleder i TrygFonden Livredning, oppfordrer samtidig foreldre om å trene og gjøre aktiviteter med barna i vannet.

- Når du bader med barna dine, får du også en bedre forståelse på hva de kan og tør gjøre i vannet. Så kan du samtidig hjelpe dem til å bli enda bedre til å svømme eller dykke, slik at de flytter grensene sine og blir enda tryggere i vannet, uttaler han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer