Fly

Advarer etter dette

Hunden havnet ved et uhell i scannemaskinen. Nå ønsker sikkerhetsorganisasjonen Transportation Security Administration (TSA) å advare andre.

BLE STANSET: Hunden lå i en sekk da den ble sendt gjennom røntgenskanneren. Foto: TSA
BLE STANSET: Hunden lå i en sekk da den ble sendt gjennom røntgenskanneren. Foto: TSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hunden lå i flypassasjerens håndbagasje da den ble sendt gjennom røntgenskanneren på flyplassen i Madison, Wisconsin. Ifølge TSA var det snakk om en Dachs som var så liten at den fikk plass i håndbagasjen.

Sikkerhetsorganisasjonen melder at hendelsen skjedde ved et uhell.

- Hunden var litt skvetten, men var i orden da den ble tatt ut av sekken. Etter at hunden ble oppdaget forklarte betjenten den riktige prosessen til passasjeren, uttalte Jessica Mayle i TSA til USA Today.

Nå ønsker TSA å advare og informere reisende om hvilke regler som gjelder for å få dyr gjennom sikkerhetskontrollen.

På Twitter etter hendelsen har det kommet flere sterke reaksjoner mot mannen som eier hunden, og en rekke personer mener han aldri bør få reise med hunden sin igjen.

Hos Avinor gjelder følgende regler om du skal gjennom sikkerhetskontrollen med et dyr:

«Du må forvente at sikkerhetspersonalet ber deg om å ta dyret ut av buret, slik at de kan sende buret gjennom røntgenmaskinen for å sjekke for ulovlige objekter. Dyret ditt vil ikke bli sendt gjennom røntgenmaskinen, men det kan bli brukt metalldetektor for å finne ut om det kan finnes ulovlige objekter på dyret. Det kan også bli brukt spesielt deteksjonsutstyr, en papirlapp strykes da over buret og/eller dyret og analyseres for eventuelle partikler av sprengstoff».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer