Flyplass

Advarer etter dette

Sikkerhetsorganisasjonen Transportation Security Administration (TSA) ønsker å advare etter dette merkelige funnet.

ULOVLIG: Sikkerhetskontrollørene fikk seg en overraskelse da en hundeeier forsøkte å sende denne firbeinte vennen gjennom røntgenskanneren på flyplassen. Foto: Transportation Security Administration
ULOVLIG: Sikkerhetskontrollørene fikk seg en overraskelse da en hundeeier forsøkte å sende denne firbeinte vennen gjennom røntgenskanneren på flyplassen. Foto: Transportation Security Administration Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver eneste dag avdekker sikkerhetskontrollører på flyplasser verden over gjenstander som ikke er tillatt å ha med seg.

Nå advarer sikkerhetsorganisasjonen Transportation Security Administration (TSA) etter at en reisende på Harrisburg International Airport ikke fulgte reglene da han skulle ta seg gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Mandag kom TSAs talsperson Lisa Farbstein med følgende beskjed på Twitter:

- Oi da! Eieren av denne hunden sendte den gjennom TSAs røntgenskanner på Harrisburg International Airports sikkerhetskontroll nylig. Fjern kjæledyret ditt fra veska når du går gjennom røntgenskanneren. Kun en veterinær bør røntgenfotografere kjæledyr.

- Kan sjekkes for ulovlige objekter

Hos Avinor gjelder følgende regler om du skal gjennom sikkerhetskontrollen med et dyr:

- Du må forvente at sikkerhetspersonalet ber deg om å ta dyret ut av buret, slik at de kan sende buret gjennom røntgenmaskinen for å sjekke for ulovlige objekter. Dyret ditt vil ikke bli sendt gjennom røntgenmaskinen, men det kan bli brukt metalldetektor for å finne ut om det kan finnes ulovlige objekter på dyret. Det kan også bli brukt spesielt deteksjonsutstyr, en papirlapp strykes da over buret og/eller dyret og analyseres for eventuelle partikler av sprengstoff, skriver Avinor på sine nettsider.

Selskapet legger til at man må frakte kjæledyret sitt i et bur som er godkjent.

- Her må du sjekke med flyselskapet ditt, ettersom hvert selskap har egne interne regler. Det er også ulike regler når det gjelder mat og drikke til dyret.

Gjorde sjokkfunn

Det er ikke noe nytt at TSA gjør rare funn på flyplassene. I januar fikk sikkerhetskontrollørene seg en overraskelse da en kvinne forsøkte å ta med seg en kongeboa på 122 centimeter gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

- Våre medarbeidere på Tampa internasjonale lufthavn fant ikke dette hyssssssterisk, skrev TSA på sosiale medier.

Da flyselskapet ble varslet om kongeboaen, som bærer navnet Bartholomew, ble kvinnet nektet å ta med seg slangen på flyet. Lisa Farbstein, talsperson i TSA, meldte at kvinnen hevdet at slangen er hennes emosjonelle støttedyr.

I 2022 ble en rå kylling beslaglagt av TSA på Fort Lauderdale-Hollywood internasjonale flyplass. På røntgen-skanneren ble det umiddelbart oppdaget en pistol dekket i plast inni fjærkreet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer