Julefeiring under coronavirusutbruddet

Advarer folk fra «røde soner»

Ordførerne i flere av de store hyttekommunene sier at selvfølgelig skal folk få feire jul på hytta om de ønsker det, men samtidig ber de hytteeierne være påpasselige, spesielt om de kommer fra områder med høyt smittetrykk.

ELDRE: Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, vil ikke fraråde folk å feire jul med bestefoldre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jula nærmer seg og mange av oss lurer på hvordan denne høytidsfeiringa blir i lys av pandemien som har påvirket oss store deler av året.

Får vi reise hjem til jul? Og, hva med dem som vil feire jul på hytta?

Dette siste spørsmålet har Dinside stilt ordfører i flere av de store hyttekommunene i landet - nærmere bestemt Hvaler, Ringsaker, Sigdal, Hol og Ål.

Alle skal følge reglene - hyttefolket også

Rådmann Dag Eriksen i Hvaler kommune framholdet at det for tiden er vanskelig å si hvilke smittevernregler som vil gjelde i jula, og at kommunen tar løpende vurdering av de til enhver tid gjeldende nasjonale anbefalingene og reglene, samt vedtakene som gjøres i nabokommunene.

- Utfordringen er at mange hyttefolk kommer fra steder i Norge med høyere smitte enn det vi har på Hvaler. Vi er derfor avhengig av at de tar hensyn og respekterer de nasjonale reiserådene og de lokale smittevernreglene som til enhver tid gjelder, sier Eriksen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer