Leiebil

Advarer: - Godtar ikke nye kort

Sjekk bankkort og leiebilavtalen godt før du drar på ferie, det er ikke sikkert bankkortet ditt blir akseptert.

FLATE KORT: Betalingskort med uthevede bostaver og nummer fases ut. Det kan by på problemer i ferien. Illustrasjonsfoto: Martin K. Størbu
FLATE KORT: Betalingskort med uthevede bostaver og nummer fases ut. Det kan by på problemer i ferien. Illustrasjonsfoto: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mai var Einar Ryvarden i Frankrike med familie. Han hadde leid bil, men da han skulle plukke den opp på flyplassen holdt det på å gå galt, fordi ingen av bankkortene hans ble akseptert.

- De gir meg den lett absurde beskjeden om at de ikke kan akseptere verken Visa- eller Mastercardkortet mitt fordi det ikke har uthevede nummer og bokstaver, sier Ryvarden til DinSide.

Begge kortene var gyldige.

Ryvarden hadde leid bil gjennom en nettformidler som heter Discovercars og valgt en bil fra det store amerikanske leieselskapet National, og det var i skranken til National problemet oppsto. Ryvarden har tidligere brukt begge selskapene og har aldri tidligere hatt noen problemer med dem.

- Jeg påpekte straks at de hadde en vanlig kortterminal og ikke skulle bruke det i en manuell kortleser.

Det nyttet ikke.

Han viste også til at hele poenget med internasjonale kredittkort er at banken som utsteder dem, i dette tilfelle DNB, skal med logoen på kortet sikre kundene at de får betalt overalt i verden. Det samme gjelder leverandørene. Og både Discovercars og National selskapene viser til at både Visa og MasterCard er aksepterte betalingskort på nettsidene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.