Utenlandsreise

Advarer: Ikke bestill utenlandsreisen nå

Vurderer du fortsatt om du skal reise på ferie i julen? Forsikringsselskaper advarer nå mot å bestille utenlandsreiser.

UTENLANDSREISE: Forsikringsselskapene advarer mot å bestille utenlandsreise nå. Foto: motive56 / Shutterstock / NTB
UTENLANDSREISE: Forsikringsselskapene advarer mot å bestille utenlandsreise nå. Foto: motive56 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå advarer forsikringsselskapene mot å bestille utenlandsreiser.

Kommunikasjonssjef i Tryg forsikring, Ole Irgens forteller til DinSide at de som tar sjansen på å bestille reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av corona-tiltak på reisemålet.

– Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur.

Anbefalingen gjelder dog ikke innenlandsreiser.

Vurder det grundig

Forsikringsselskapet Gjensidige oppfordrer folk til å sette seg grundig inn i situasjonen dit de skal, og hvilke regler som gjelder for turoperatører og forsikringer.

De vil imidlertid ikke fraråde folk å reise.

– Vi som forsikringsselskap følger myndighetenes råd når vi forteller våre kunder hvordan de bør forholde seg i denne situasjonen, og fraråder ikke nordmenn å dra på reise så lenge myndighetene ikke har tatt en slik beslutning, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige til NTB.

Skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB forteller at de også oppfordrer de reisende til å gjøre en grundig vurdering før de bestiller.

- Vi oppfordrer alle til å holde seg godt oppdatert i forhold til lokale restriksjoner og innreiseregler, som gjelder for det stedet de skal reise til.

Reiseforsikringen dekker ikke kostnader i forbindelse med nasjonale tiltak i forbindelsen med pandemien.

– Det er bare reiseråd utstedt av det norske utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen, sier Irgens

Kommunikasjonsdirektør i forsikringsselskapet If, Andreas Handeland forteller til DinSide at de ikke ønsker å advare mot utenlandsreiser generelt, men heller fortsette å mane til forsiktighet.

- Det viktigste er at de reisende tar de forholdsreglene de kan, blant annet ved å sjekke restriksjoner og regler på reisemålet før de kjøper og betaler for turen, og før de faktisk reiser. I tillegg bør man ta en vurdering på om reisen er verdt risikoen for coronasmitte, samt det å potensielt havne i en lokal karantene eller isolasjon.

Undersøk reglene

Ønsker du likevel å reise?

Irgens anbefaler at man undersøker hvilke regler og restriksjoner som gjelder der man skal reise.

– Reiseforsikringen vil uansett gjelde for land der det ikke er utstedt reiseråd, slik at man har full dekning ved sykdom, tap av reisegods og andre forhold som dekkes av forsikringen, sier han.

Det gjelder også dersom man skulle trenge behandling for covid-19.

– UD fraråder ikke reiser, men det å ta et bevisst og planlagt valg før man setter seg på flyet er uansett smart, sier Thoresen.

– Et godt råd er å kjøpe billetter som kan refunderes eller bookes om, og at man ikke betaler for hotell og leiebil på forhånd. Da reduserer man et økonomisk tap dersom reisen må avlyses, avslutter Irgens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer