Reiseforsikring:

Advarer: Ikke lytt til legen din

Du kan ende opp med en regning på hundretusener.

IKKE ALT DEKKES: Reiseforsikringen din gjelder ikke dersom du er syk før reisen og sykdommen forverres i ferien. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
IKKE ALT DEKKES: Reiseforsikringen din gjelder ikke dersom du er syk før reisen og sykdommen forverres i ferien. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har sikkert fått med seg rådet om ikke å reise på ferie uten egen reiseforsikring. Og argumentene for å ha en slik forsikring er mange. Men er du klar over hva reiseforsikringen ikke dekker?

Det viktige unntaket

En reiseforsikring skal dekke hendelser som kommer brått og uforutsett på reisen.

Men er du syk fra før, må varselklokkene ringe.

- Har du en reiseforsikring, er du i utgangspunktet godt sikret mot uforutsette utgifter dersom du blir syk på reisen. Dette kan være utgifter til behandling, tilkalling av pårørende eller hjemtransport, dersom du blir akutt og uventet syk. Du er også godt sikret mot skade etter avreise fra bostedet hjemme i Norge, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige forsikring.

Dette betyr samtidig at hendelser som skyldes sykdom du hadde før reisen startet, ikke nødvendigvis dekkes av reiseforsikringen din. Og dette er viktig å få med seg.

Kostbar feil

- Vi ser at altfor ofte at kunder får behandlingsutgifter som er både forventede og sannsynlige. Dette er ikke dekket av reiseforsikringen og kan bli veldig kostbart for den det gjelder, fortsetter Voll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer