Advarer mot å la seg friste av Hellas-ferie

- Kan bli sittende med milliongjeld i etterkant.

VIL ÅPNE FOR TURISTER: Hellas håper å kunne ønske turister velkomne fra 1. juli, men forsikringsselskap advarer fordi reiseforsikringen ikke gjelder dersom UDs reiseråd fortsatt står: - Kan bli sittende med milliongjeld i etterkant, advarer Europeiske Reiseforsikring. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VIL ÅPNE FOR TURISTER: Hellas håper å kunne ønske turister velkomne fra 1. juli, men forsikringsselskap advarer fordi reiseforsikringen ikke gjelder dersom UDs reiseråd fortsatt står: - Kan bli sittende med milliongjeld i etterkant, advarer Europeiske Reiseforsikring. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går meldte Hellas' statsminister at han håper å ønske turistene tilbake til sommeren, og faktisk allerede fra 1. juli. Vi har også tidligere skrevet om Sicilia i Italia som vil betale halve flyreisen din for å få turister til å komme.

Men at land åpner for at turister kan komme eller tilbyr billige reiser, betyr ikke nødvendigvis at det er lurt å reise.

- Risikerer milliongjeld

- Så lenge norske myndigheter ikke gir et klarsignal, kan de reisende bli sittende med milliongjeld i etterkant, advarer Europeiske Reiseforsikring.

Og grunnen for det, som Dinside har skrevet om senest denne uka, er at Utenriksdepartementets offisielle reiseråd fremdeles fraråder nordmenn å reise til alle land i hele verden.

Og så lenge det er et offisielt reiseråd for et land eller område, gjelder ikke reiseforsikringen dersom du velger å reise på tross av reiserådet.

Reiseråd setter også føringer for hva du kan forvente av hjelp fra norske myndigheter dersom det skulle bli nødvendig - og du kan ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.