Advarer mot å la seg friste av Hellas-ferie

- Kan bli sittende med milliongjeld i etterkant.

VIL ÅPNE FOR TURISTER: Hellas håper å kunne ønske turister velkomne fra 1. juli, men forsikringsselskap advarer fordi reiseforsikringen ikke gjelder dersom UDs reiseråd fortsatt står: - Kan bli sittende med milliongjeld i etterkant, advarer Europeiske Reiseforsikring. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
VIL ÅPNE FOR TURISTER: Hellas håper å kunne ønske turister velkomne fra 1. juli, men forsikringsselskap advarer fordi reiseforsikringen ikke gjelder dersom UDs reiseråd fortsatt står: - Kan bli sittende med milliongjeld i etterkant, advarer Europeiske Reiseforsikring. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går meldte Hellas' statsminister at han håper å ønske turistene tilbake til sommeren, og faktisk allerede fra 1. juli. Vi har også tidligere skrevet om Sicilia i Italia som vil betale halve flyreisen din for å få turister til å komme.

Men at land åpner for at turister kan komme eller tilbyr billige reiser, betyr ikke nødvendigvis at det er lurt å reise.

- Risikerer milliongjeld

- Så lenge norske myndigheter ikke gir et klarsignal, kan de reisende bli sittende med milliongjeld i etterkant, advarer Europeiske Reiseforsikring.

Og grunnen for det, som Dinside har skrevet om senest denne uka, er at Utenriksdepartementets offisielle reiseråd fremdeles fraråder nordmenn å reise til alle land i hele verden.

Og så lenge det er et offisielt reiseråd for et land eller område, gjelder ikke reiseforsikringen dersom du velger å reise på tross av reiserådet.

Reiseråd setter også føringer for hva du kan forvente av hjelp fra norske myndigheter dersom det skulle bli nødvendig - og du kan ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer