Advarer mot badeferie

Britiske turister advares mot farlige bad på reisen. Så mange som 60 briter omkommer ved drukning i utlandet hvert år.

Publisert
Sist oppdatert

Minst 60 briter omkommer som følge av drukning i utlandet hvert år. Det forteller den veldedige organisasjonen The Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA). Mange av disse ulykkene kunne vært unngått.

"Vanlig" ulykke

Usikker bading? Foto: Karoline
Usikker bading? Foto: Karoline Vis mer


RoSPA mener mange av ulykkene kunne vært unngått, om reisende tenkte seg om ved bestilling. De fleste dødsfallene skjer ved svømmebassenger og i populære badesteder ved Middelhavet. Åtte av dødsfallene har involvert barn, og da er ulykken gjerne ute i det man umiddelbart tenker på som trygge omgivelser: bassenger og barnevennlige strender.

Farlige bad

Foreningen oppfordrer reisende å spørre seg for før de bestiller. Sjekk om stranden er trygg, om bassenget er passende for barn, om det er livvakter der og om det er barneklubber.

Du bør også unngå å bade der det er farlige strømmer. Mange steder har sterke understrømmer i vannet som ikke synes på overflaten. Også elver med stor vannføring er risikable. Den britiske foreningen minner også på at om man reiser med barn til steder med svømmebasseng, må man være forberedt på å være 24-timers vakt for barna, om det ikke er ferieklubber, livvakttjenester og egnede barnebassenger på stedet. Med små barn på tur, kan det kanskje være like smart å velge sted uten basseng, om du ikke er trygg på sikkerhetstiltakene.

Norge

Badeferie

Er du obs på farene ved feriebadet? (Avsluttet)
Er alltid obs ved bading(51%) 86
Det er ikke farligere ute enn hjemme(32%) 54
Advarslene er overdrevne(17%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


I Norge døde ti mennesker i badeulykker i fjor sommer ifølge tall fra Norsk Folkehjelp. Vi har ikke funnet tall som kan vise om og eventuelt hvor mange nordmenn som har druknet i utlandet i fjor.

Verktøy for reiselyst

Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer