Høstferie:

Advarer mot bagasjekaos

Reis smartest mulig på høstferie.

TRØBBEL I SIKTE: Pass på at ikke kofferten med viktige ting blir borte. Pakk derfor alle viktige ting i håndbagasjen. Foto: Odd Roar Lange
TRØBBEL I SIKTE: Pass på at ikke kofferten med viktige ting blir borte. Pakk derfor alle viktige ting i håndbagasjen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Titusener av nordmenn har valgt å reise utenlands i høstferien, og svært mange skal også på feriereise i Norge.

Og det kan være smart å planlegge reisen godt. Særlig hvis du skal ut og fly. For ved en rekke flyplasser er det fortsatt bagasjekaos, lange køer i sikkerhetskontrollen og kansellerte fly.

Følg med på informasjonen

­– Mange spør oss om når de skal møte på flyplassen eller rettigheter de har på turen. Til det er svaret: Dette vet flyselskapet ditt aller best. Derfor er vårt beste råd alltid: Les informasjonen du får fra flyselskapet, forteller kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn, Harald Nygaard Kvam.

Har du kjøpt flybillett gjennom en såkalt søkemotor eller et reisebyrå så bør du forsikre deg om at flyselskapet har din kontaktinformasjon. denne kan du registrere på flyselskapets nettside.

Men, også før du sitter i om bord i flyet er det mye du kan gjøre selv for å få lave skuldrer.

Gjør det digitalt

– Sjekk inn digitalt på forhånd, da har du allerede boardingkortet klart. På Flytoget kan du skrive ut bagasjelappen allerede før du kommer til Oslo Lufthavn. Og på alle Avinors flyplasser kan du selv sjekke inn og feste bagasjelappene fra automatene våre i avgangshallen, forteller Nygaard Kvam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer