Reisetips:

Advarer mot denne

Tyvene kan kjenne koden og tømmer den på sekunder.

SIKKERT SOM SAFEN?: Vær klar over at enkelte hotellsafer ikke er så trygge som du trodde. Det kan være smart med en ekstra sjekk før du tar safen i bruk.
SIKKERT SOM SAFEN?: Vær klar over at enkelte hotellsafer ikke er så trygge som du trodde. Det kan være smart med en ekstra sjekk før du tar safen i bruk. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Legger du verdisakene dine i safen på hotellrommet? Da må du passe godt på. For den er kanskje ikke så trygg som du tror. Og nå advarer forsikringsselskapet mot å stole blindt på safen.

Spesielt ikke hvis du overnatter ved hotell, motell og hospits som har eldre modeller av safe til gjestene sine.

Glemt og mistet

Hva skjer dersom en gjest glemmer den selvvalgte koden de brukte, eller gjesten sjekker ut fra hotellet uten å tømme safen?

Da må hotellet enkelt kunne åpne safen med med en såkalt administratorkode. Og det er denne tyvene kan ha tilgang til.

For på hoteller i mange land skjer denne tilbakestillingen ved hjelp av en standardkode som gjelder for alle safene på hotellet. Og sannsynligheten for at de har valgt en vanskelig tallkombinasjon viser seg dessverre å være liten.

Noen hotell har glemt eller med vilje unnlatt å endre administratorkoden som fulgte med fra fabrikken, fordi de synes det er praktisk å ha én felles kode for hele hotellet.

Og administratorkoden fra produsenten er ofte enten 000000, 999999 eller en annen enkel kode - noe som er velkjent blant hotelltyver og uærlige medarbeidere, og som for mange safe-typer ligger åpent på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer