Europeiske advarer mot reisetrend:

Advarer mot dette på reise

Ut å reise i sommer? Da bør du unngå å «lyse nordmann», råder Europeiske reiseforsikring.

UNNGÅ DETTE: Dersom du skal ut på reise i nærmeste framtid, bør du droppe klær og bagasje med norgesmotiv på, mener If Europeiske Reiseforsikring. Foto: Novikov Aleksey / Shutterstock / NTB
UNNGÅ DETTE: Dersom du skal ut på reise i nærmeste framtid, bør du droppe klær og bagasje med norgesmotiv på, mener If Europeiske Reiseforsikring. Foto: Novikov Aleksey / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er glade i å reise. Spesielt til varmere strøk, der vi kan fange litt etterlengtede solstråler, som vi ikke er spesielt bortskjemt med her hjemme.

Men er du glad i å pakke med deg de fineste antrekkene, dyreste veskene eller vise at du kommer fra Norge, bør du tenke deg om to ganger, ifølge Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If Europeiske Reiseforsikring.

– Vi senker skuldrene litt vel mye

– Det som folk gjerne bør tenkte på når de er på utenlandsferie er at det i utlandet ikke nødvendigvis er slik som Norge. Vi bor i et land med mye tillit mellom mennesker, relativt lite kriminalitet og det er liten mulighet for å støte på kriminalitet, sier han til DinSide.

Clemetz forteller at kriminalitetsbildet i mange land ser ganske annerledes ut og at du som turist fort kan bli et offer for vinningskriminelle.

– Da snakker vi lommetyveri, bagasjetyveri eller andre former for svindel, fordi de skjønner at du kommer fra et land høyt oppe mot nord, hvor situasjonen er helt annerledes enn i deres land, sier han og legger til:

– Vi senker skuldrene litt vel mye, og ikke tenker over at det kan skje saker og ting som ikke kan skje på Hokksund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer