Mobiltelefon

Advarer mot dette

Gjør du denne feilen når du er på hotell? Her er tipsene som kan redusere faren.

LADE ELLER IKKE LADE: Hvordan skaffer du mer strøm til mobiltelefonen når du er på reise? Foto: Odd Roar Lange
LADE ELLER IKKE LADE: Hvordan skaffer du mer strøm til mobiltelefonen når du er på reise? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellene gjør store forandringer og en rekke ting er på vei bort fra hotellenes gjesterom.

Alle større møbler, inkludert skrivebord og tidvis nattbord, forsvinner fra hotellrommene. Etter DinSides avsløring av de nye hotelltrendene er leserne samstemte i minst en ting:

Det viktigste er muligheten til gratis wifi på rommet, gode lademuligheter for telefonen nær senga.

Brannfarlig

Men lading på senga er slett ikke ufarlig. Spesielt ikke når du sover.

– Vi anbefaler med andre ord at man unngår å lade når man sover, sier Tor Erik Skaar som er kommunikasjonsrådgiver i Norsk brannvernforening til DinSide.

- Men om man likevel vil lade er det viktig å følge de andre reglene som for eksempel å unngå å lade mobilen mens den er i senga.

Dette kan du gjøre

- Legg mobilen gjerne på et ikke brennbart underlag, for eksempel en asjett av porselen, og pass på å bruke original lader med mindre den er skadet, sier Tor Erik Skaar.

Lading av mobiltelefoner ved senga har ved mange anledninger blitt omtalt som en brannfelle. Men nettsida Faktisk.no mener at dette er misvisende.

BRANNSIKKERHET: Disse tipsene kan komme godt med, særlig om det er lenge siden du tok en sjekkrunde på brannslukningsapparatet ditt. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Brannfelle?

«Fra 2016 til juni 2018 ble det registrert 5685 bygningsbranner i Norge. I bare ni av brannene var mobiltelefon eller lading av mobiltelefon nevnt som en mulig årsak av brannmennene på stedet.

Politiet etterforsket fire av disse ni brannene, og bare i ett tilfelle ble det konkludert med at mobillading startet brannen. Det finnes tilfeller av at ladere har smeltet eller eksplodert, uten at det har ført til stor skade.» skriver nettstedet.

Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og forsikringsselskapet If peker likevel på at å følge ladereglene er en smart ting å gjøre.

Har du et tips om mobiltelefoner?

Har du et tips om mobiltelefoner?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om mobiltelefoner og reiser? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer