Flyreise

Advarer mot dette

Kabinansatt avslører hvorfor du burde unngå å bruke flip-flops på flyet.

SKOTØY: Kabinansatt advarer mot å bruke flip-flops når man skal fly. Foto: Shutterstock / NTB
SKOTØY: Kabinansatt advarer mot å bruke flip-flops når man skal fly. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man skal ut å fly er det lett å tenke på komfort. Noen synes kanskje det er mest behagelig å slenge på seg noen flip-flops eller slippers. Men dette er ikke særlig lurt, ifølge kabinansatt Andrea Fischbach i American Airlines. Det skriver Daily Mail.

Nå advarer hun mot å bruke flip-flops da det kan påvirke sikkerheten.

PAKKETIPS: Bagasjen din kan bli borte når du reiser på ferie, både på utreise og innreise. Derfor er det lurt at du alltid pakker disse tingene i håndbagasjen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Dersom du raskt må evakuere, kan muligens slikt skotøy falle av. I tillegg vet man ikke hvilke forhold det er på bakken.

- Jeg vil virkelig fraråde høye hæler eller flip-flop, eller andre slippers, mest av sikkerhetsmessige årsaker, sier Fischbach til whattowear.co.uk.

Hun påpeker også til nettstedet at det kan være uhygienisk å bruke slike sko på flytoalettene.

Anbefaler dette

- På generell basis, anbefaler vi praktiske sko når man skal reise, spesielt hvis man skal reise langt, da det gir mer komfort om bord, sier pressesjef Tonje Sund i Sas til DinSide.

- Jeg vil ikke gå så langt som å si det er farlig med flip-flops, men det er klart at om det blir behov for evakuering, vil slike fottøy lettere kunne falle av, forteller Sund.

Hun påpeker at man heller ikke vet hvilke forhold det er på bakken ved en uplanlagt landing, så lukkede sko kan i mange tilfeller være en fordel.

Det kan også være lange avstander på en flyplass, slik at vanlige sko kanskje er mer behagelig å gå i.

Husk på dette

- Mitt reiseråd når det gjelder bekledning er å ha på seg komfortable klær, gjerne lag-på-lag, så du enkelt kan justere om temperaturen endrer seg underveis, sier Sund og fortsetter:

- Tenk også på at metall kan pipe i sikkerhetskontrollen, så store beltespenner og høye hæler/sko med metall i sålen kan være lurt å ha i innsjekket bagasje hvis mulig, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer