Advarer mot falsk trygghet

Internettbutikker melker folks redsel for SARS og selger diverse remedier de påstår beskytter, behandler eller kurerer SARS. Helsemyndighetene advarer.

Advarer mot falsk trygghet
Publisert
Sist oppdatert

British Medical Journal (BMJ) skriver at det har dukket opp nærmere en halv million nye nettsider i kjølvannet av SARS, og at det på nesten alle disse sidene annonseres for selskaper som tilbyr ulike remedier som skal kurere eller beskytte mot SARS. Både de amerikanske og de britiske helsemyndighetene, sammen med blant annet det nasjonale helseinstituttet i Norge advarer mot å la seg lure.

Beskyttelse eller ikke

Produktene det annonseres for og som skal være redningen for deg som er redd for eller frykter at du har pådratt deg SARS, er mange. Det er personlige luftrensere, desinfiserende sprayer og våtservietter, åndedrettsmasker, latekshansker, kosttilskudd og såkalte SARS "prevention kits"; forebyggende utstyrspakker. Selgerne av disse produktene hevder ganske så frimodig at deres produkter skal kunne beskytte, behandle eller sågar kurere SARS.

Helsemyndighetene i flere land advarer mot å ta disse falske løftene på alvor. Amerikanske helsemyndigheter har sendt advarsler til flere av disse tilbyderne, hvor de anmoder dem om å endre sine annonser – også med henvisning til at det faktisk er ulovlig med slik annonsering da man ikke kan love noe som ikke er vitenskapelig bevist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer