Sommerferie 2021

Advarer mot ferietur til røde soner

Oppfordrer nordmenn å vente med å bestille ferieturen.

SOMMERFERIE: Reiselystne nordmenn har begynt å planlegge sommerferien neste år, men bør du vente med å bestille? Foto: Halvard Alvik, NTB
SOMMERFERIE: Reiselystne nordmenn har begynt å planlegge sommerferien neste år, men bør du vente med å bestille? Foto: Halvard Alvik, NTB Vis mer
Publisert

Smittekurven i Europa peker nedover etter en ny topp i slutten av oktober og de første coronavaksinene er ankommet Storbritannia, noe som gir reiselystne nordmenn optimisme før sommeren 2021.

Men selv om det kanskje ser lyst ut, kan det vært lurt å avvente litt med å bestille ferieturen.

– Det er absolutt lov til å drømme og leke med tankene om en ferie med sol og varme. Men er det rødt lys i myndighetenes reisekart bør man gjøre som i trafikken; stoppe opp og vente til det blir grønt. Det er risikabelt å bestille en reise nå, sier Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Kan bli sittende igjen med regningen

For det kan bli dyrt å bestille reise til utlandet hvis det er rødt både ved bestilling- og reisedato, advarer han.

– Dersom man lar seg friste og kjøper en reise til et land eller område som er rødt, risikerer man å bli sittende igjen med regningen for en tur man aldri får reist på. Er landet fortsatt rødt ved avreise får man nemlig verken gyldig forsikring på reisen, eller erstattet avbestillingskostnader. Dette kan jo fort dreie seg om titusenvis av kroner, og noen ganger mye mer.

Ville hatt avbestillingsforsikring

Nylig kunne reisebyrået TUI melde om stor økning i pågangen fra deres kunder.

– Dette er selvfølgelig langt unna et normalt salgsår, og volumene er fortsatt lave, men vi ser en positiv trend, reiseoptimismen er tilbake og folk begynner å planlegge og se framover, uttalte kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI i Norge til NTB.

Under en pressekonferanse forrige uke ble regjeringen spurt om det er lurt av nordmenn å bestille ferietur for sommeren 2021 allerede nå.

– Det er en vurdering som hver enkelt må gjøre. Men det er jo sånn at vi regner med at vi skal leve med pandemien også i 2021. Hvis alt går bra med vaksinen, både godkjenning, produksjon og distribusjon, så vil sommeren 2021 kunne være annerledes enn sommeren 2020, sa helse og omsorgsminister Bent Høie (H) til NTB.

– Jeg ville iallfall hatt en avbestillingsforsikring som var god, supplerte statsminister Erna Solberg (H).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer