Sommerferie 2021

Advarer mot ferietur til røde soner

Oppfordrer nordmenn å vente med å bestille ferieturen.

SOMMERFERIE: Reiselystne nordmenn har begynt å planlegge sommerferien neste år, men bør du vente med å bestille? Foto: Halvard Alvik, NTB
SOMMERFERIE: Reiselystne nordmenn har begynt å planlegge sommerferien neste år, men bør du vente med å bestille? Foto: Halvard Alvik, NTB Vis mer
Publisert

Smittekurven i Europa peker nedover etter en ny topp i slutten av oktober og de første coronavaksinene er ankommet Storbritannia, noe som gir reiselystne nordmenn optimisme før sommeren 2021.

Men selv om det kanskje ser lyst ut, kan det vært lurt å avvente litt med å bestille ferieturen.

– Det er absolutt lov til å drømme og leke med tankene om en ferie med sol og varme. Men er det rødt lys i myndighetenes reisekart bør man gjøre som i trafikken; stoppe opp og vente til det blir grønt. Det er risikabelt å bestille en reise nå, sier Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Kan bli sittende igjen med regningen

For det kan bli dyrt å bestille reise til utlandet hvis det er rødt både ved bestilling- og reisedato, advarer han.

– Dersom man lar seg friste og kjøper en reise til et land eller område som er rødt, risikerer man å bli sittende igjen med regningen for en tur man aldri får reist på. Er landet fortsatt rødt ved avreise får man nemlig verken gyldig forsikring på reisen, eller erstattet avbestillingskostnader. Dette kan jo fort dreie seg om titusenvis av kroner, og noen ganger mye mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.