Advarer mot JetsSky

Flere forbrukerorganisasjoner advarer nå mot lavprisselskapet JetsSky, som har varslet oppstart fra Gardermoen.

Publisert
Sist oppdatert
Advarer mot JetsSky


Forbrukerombudet melder sin be­kymring knyttet til et av selskapene som har varslet nye lavprisflygninger fra Gardermoen. Det nederlandske selskapet JetsSky markeds­fører og selger internettbilletter til flygninger som enda ikke kan dokumenteres vil finne sted. Bare litt over en uke før JetsSkys første flygninger fra Gardermoen angivelig skal finne sted, har selskapet etter hva Forbrukerombudet er kjent med ennå ikke inngått nødven­dige avtaler med OSL.

Utsettelser i Danmark

Bransjemagasinet Boarding melder at selskapet har sendt pressemelding til den danske flyplassen Billund om utsettelse av ruter de hadde meldt inn hit.

- Årsaken til utsettelsen er at selskapet ønsker å tilby et bedre produkt til sine reisende, skriver selskapets direktør A.T. Zappeij i følge Boarding. Videre får passasjerer som har kjøpt billetter til perioden mellom 1. februar og 28. mars beskjed om at utgifter vil bli refundert eller at de kan ta imot ny reise på selskapets rutenett.

- Vi har ikke mottatt klager på JetsSkys markedsføring, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon. Forbrukerombudet skriver på sine nettsider at de er bekymret over at norske forbrukere kan ha kjøpt billetter til flygninger som ikke vil skje.

I brev og fax til JetsSky den 22.01.04, ber forbrukerombudet selskapet om å umiddelbart stanse markedsføring og salg av flybilletter via www.jetssky.com til norske forbrukere dersom det er riktig at selskapet markedsfører og selger billetter til flygninger de ikke kan avvikle. Forbrukerombudet ber også norske forbrukere om å være forsiktige md å bestille billetter hos JetsSky før det er sikkert at selskapet kan starte flygninger.

Advarsler

Det er ikke bare det norske forbrukerombudet som lufter sin bekymring. Boarding melder at den nederlandske reisebransjeorganisasjon ANVR og forbrukerorganisasjonen Consumentenbond har gått ut med advarsler. Det samme skal den Danske Reisebyråforeningen også ha gjort.

  • Her er en oversikt over eksisterende og planlagte ruter fra Gardermoen og andre norske flyplasser.

  • Fire nye fra Gardermoen
  • Sikre deg mot tap ved konkurs

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer