Advarer mot Lalandia-rutsjebane

Den nye rutsjebanen «Tornadoen» har allerede skadet flere. Norske Jakob Bergmann Eriksen ble en av dem.

SKADET RYGGEN I LALANDIA-SKLIE: Sist uke landet Jakob Bergmann Eriksen på ryggen og ble hardt forslått etter en tur med den nye rutsjebanen Tornadoen i Rødby, Danmark.  Foto: Lalandia/privat
SKADET RYGGEN I LALANDIA-SKLIE: Sist uke landet Jakob Bergmann Eriksen på ryggen og ble hardt forslått etter en tur med den nye rutsjebanen Tornadoen i Rødby, Danmark. Foto: Lalandia/privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 28. juni ble Skandinavias største vannrutsjebane «Tornadoen» innviet i Lalandia i Rødby. Men siden åpningen har allerede flere badegjester blitt skadet.

Nå advarer Birger Taylor, ledende overlege på ortopediskavdeling på sykehuset i Nykøbing Falster om rutsjebanen i danske ekstrabladet.dk.

Sykehusets ansatte har lagt merke til at usedvanlig mange har blitt skadet av «Tornadoen» og har nå begynt å registrere rutsjebanens ofre. Ifølge overlegen skal syv personer ha blitt skadet til nå.

Les også: DinSide tester Legoland

– Det gjorde sykt vondt

En av rutsjebaneofrene ble norske Jakob Bergmann Eriksen, som testet den ut sist tirsdag.

– Vi havnet i Lalandia helt tilfeldig. Vi var på sykkelferie og skulle bare ha et lite bad før vi skulle sykle videre. Det var da vi skulle ha en siste tur med «Tornadoen» at det gikk galt, forteller Bergmann Eriksen til DinSide.

Tornadoturen foregår i en firemanns gummibåt, som skal skli gjennom et 3,5 meter bredt rør og 16,5 meter ned med fart. I rutsjebanen får man en pute som man sitter med beina i midten, og deretter blir man sendt utfor i et slags fritt fall.

– I bunnen, der rutsjebanen begynner å flate ut, satt jeg plutselig med ryggen mot kjøreretningen. Jeg ble sittende for dypt ned i hullet på puta, slik at ryggen ble slått ned i rutsjebanen. Det gjorde sykt vondt, sier Bergmann Eriksen.

TORNADOEN: Med fire personer i gummibåten går det ekstra fort ned. Nå har Lalandia endret på reglene og sier at man skal kjøre to og to. Foto: Lalandia
TORNADOEN: Med fire personer i gummibåten går det ekstra fort ned. Nå har Lalandia endret på reglene og sier at man skal kjøre to og to. Foto: Lalandia Vis mer


Det var ingen lege der, men Bergmann Eriksen ble hentet med ambulanse og sjekket av legepersonell.

– De konkluderte med at det ikke var noe galt, men at jeg var veldig forslått. Nå, en uke etter, er ryggen min fortsatt stiv og jeg har problemer med å stå opp av sengen, forklarer han.

Er du enig?: Dette vil turistene helst vil oppleve i Danmark

Måtte avbryte sykkelferien

Ifølge Bergmann Eriksen gjorde han ingenting galt.

– Jeg satt slik som det ble forklart, påpeker han.

På grunn av ryggsmertene måtte Bergmann Eriksen gjøre om sykkelferien til to dager på hotell med vond rygg, mens barna fikk sykle rundt i området.

– Nå er det interrail i stedet. Syklene står igjen i Danmark, mens vi reiste videre til Tyskland, forteller han.

Gode tips: Slik ferierer du billig i København

Reduserer hastigheten

Direktøren i Lalandia bekrefter overfor DinSide at det har vært skader i forbindelse med «Tornadoen» i Rødby.

– Vi har registrert fem skader siden vi åpnet i Rødby. Nå har vi redusert hastigheten på Tornadoen. Tidligere kjørte man fire i samme båt, men nå kan man bare kjøre to. På den måten blir ikke båten så tung og går ikke like fort, sier direktør Jan Harrit, som håper at de vil unngå fremtidige skader.

Endringene for hvordan badegjestene får kjøre i Tornado ble innført i går, mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer