Mobiltelefon på flyreiser:

Advarer mot mobilen din

Ikke gjør mobiltabben når du skal reise med fly.

TRYGT Å FLY: Dersom du ikke setter telefonen din i flymodus når du har 5G-nettverk kan du sette navigasjonsutstyr ut av spill, advarer amerikanske luftfartsmyndigheter. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
TRYGT Å FLY: Dersom du ikke setter telefonen din i flymodus når du har 5G-nettverk kan du sette navigasjonsutstyr ut av spill, advarer amerikanske luftfartsmyndigheter. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye teknologien i mobiltelefonen din kan sette navigasjonstyret i flyet ut av spill under landing. Nå advares passasjerer, piloter og flyfabrikanter.

5G-nettverket bygges ut for fullt over store deler av landet. Og den nye teknologien med høy datahastighet og lav forsinkelse er blitt tilgjengelig både for private og offentlige brukere over stadig nye områder.

Men nå slår det amerikanske luftfartstilsynet (FAA) alarm og advarer mot økt 5G-risiko knyttet til flytrafikk.

Passasjerer som ikke skrur av telefonen i flyet utgjør en større sikkerhetstrussel med 5G enn med «gårsdagens» 4G-teknologi, tror amerikanske luftfartsmyndigheter.

Innfører tiltak

Federal Aviation Administration (FAA) sendte sist uke ut en spesiell informasjonsbulletin for å varsle både flyprodusenter, operatører og piloter om de potensielle farene ved 5G-telekommunikasjon.

I nyhetsbulletinen, skriver FAA at det foreløpig ikke er påvist rapporter om skadelig forstyrrelsen (interferens) på grunn av trådløs bredbåndsbruk internasjonalt, men legger til at flybransjen må være forberedt på innføre tiltak for å håndtere mulige forstyrrelser av flyenes navigasjonssystemene på grunn av økningen av 5G.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer