Advarer mot populært feriekonsept

En av Norges reiselivsveteraner fraråder nordmenn en type reiser. - Det blir som å oppholde seg i en getto.

POPULÆRT FERIEMÅL: Reise-veteran Frode Schiøtz mener at et bestemt feriekonsept vil ødelegge den greske sjarmen og identiteten for alltid. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB

POPULÆRT FERIEMÅL: Reise-veteran Frode Schiøtz mener at et bestemt feriekonsept vil ødelegge den greske sjarmen og identiteten for alltid. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

Den norske reise-veteranen Frode Schiøtz ber nordmenn om å droppe den kjente ferieformen «all inclusive». Han har jobbet i charterbransjen i mange år, og har ikke sansen for at man kjøper en pakke som inkluderer mat under ferieoppholdet.

En all inclusive-pakke består av fly, hotell og ubegrenset mat og drikke. Alt det betaler man for i forkant av reisen.

Mange barnefamilier velger nettopp denne ferieformen for å ha mer kontroll på utgiftene på tur, samt slippe mas fra barna under oppholdet.

«All inclusive-skam»

- Når man tar med barn på all inclusive-ferie blir det som å oppholde seg i en getto. Det gjør at barna ofte er ute av stand til knapt å vite hvilket land de befinner seg i – utestengt fra omgivelsene som de er. En familieferie er der man gjør ting sammen, sier Schiøtz til avisa Flysmart24.

Han ønsker å utvide begrepet «flyskam» og dermed lansere et nytt begrep: «all inclusive-skam».

- Det må bli all inclusive-skam. Denne ferieformen bringer få eller ingen verdier til den greske øyverdenen, mener Schiøtz.

Uenig i kritikken

En norsk reisearrangør som selger charterreiser og pakkereiser til utlandet, er Ving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer