Advarer mot populært feriekonsept

En av Norges reiselivsveteraner fraråder nordmenn en type reiser. - Det blir som å oppholde seg i en getto.

POPULÆRT FERIEMÅL: Reise-veteran Frode Schiøtz mener at et bestemt feriekonsept vil ødelegge den greske sjarmen og identiteten for alltid. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB

POPULÆRT FERIEMÅL: Reise-veteran Frode Schiøtz mener at et bestemt feriekonsept vil ødelegge den greske sjarmen og identiteten for alltid. Foto: Andrew Angelov / Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

Den norske reise-veteranen Frode Schiøtz ber nordmenn om å droppe den kjente ferieformen «all inclusive». Han har jobbet i charterbransjen i mange år, og har ikke sansen for at man kjøper en pakke som inkluderer mat under ferieoppholdet.

En all inclusive-pakke består av fly, hotell og ubegrenset mat og drikke. Alt det betaler man for i forkant av reisen.

Mange barnefamilier velger nettopp denne ferieformen for å ha mer kontroll på utgiftene på tur, samt slippe mas fra barna under oppholdet.

«All inclusive-skam»

- Når man tar med barn på all inclusive-ferie blir det som å oppholde seg i en getto. Det gjør at barna ofte er ute av stand til knapt å vite hvilket land de befinner seg i – utestengt fra omgivelsene som de er. En familieferie er der man gjør ting sammen, sier Schiøtz til avisa Flysmart24.

Han ønsker å utvide begrepet «flyskam» og dermed lansere et nytt begrep: «all inclusive-skam».

- Det må bli all inclusive-skam. Denne ferieformen bringer få eller ingen verdier til den greske øyverdenen, mener Schiøtz.

Uenig i kritikken

En norsk reisearrangør som selger charterreiser og pakkereiser til utlandet, er Ving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.