Advarer mot reiser til Tyrkia

Flere land går nå ut og advarer reisende mot å dra til Tyrkia. Norske UD maner til forsiktighet.

Flere lands myndigheter advarer mot reiser til Istanbul og andre tyrkiske byer. Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag Yngve Dahle
Flere lands myndigheter advarer mot reiser til Istanbul og andre tyrkiske byer. Foto: Dag Yngve Dahle Foto: Dag Yngve Dahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 15. og 20. november 2003 ble Istanbul rammet av bombeattentater med mange døde og sårede. Der har tidligere vært bombeattentater i Ankara og Izmir. Norske reisende bør derfor utvise stor aktsomhet, særlig ved opphold på steder hvor mange mennesker ofte befinner seg. Det sier UD i en pressemelding fredag.

Tar sterkere i

Vi er ikke uvant med at norske UD er relativt forsiktige i sine advarsler sammenlignet med for andre lands myndigheter. De siste bombeanslagene var rettet mot britiske interesser i Istanbul, og britene går til det skritt å advare sine innbyggere mot å Istanbul og andre større byer i Tyrkia om det ikke er helt nødvendig. Tilsvarende advarsler kommer fra amerikanske myndigheter. Mange har spekulert i at eventuelle nye anslag sannsynligvis vil ramme amerikanske interesser i området.

Danske myndigheter kommer også med advarsler overfor sine innbyggere på reise. Inntil videre blir dansker frarådet alle ikke nødvendige reiser til Istanbul. Forøvrig lyder de danske advarslene nesten som de norske: Dansker som oppholder seg i Tyrkia bør utvise forsiktighet - spesielt på steder der mange mennesker ofte befinner seg. Spesielt i større byer.

Mer om reiseråd og hvor du kan holde deg oppdatert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer