Advarer mot sydenvoldtekt

Britiske konsulater mottar mer enn dobbelt så mange voldtektsrapporter nå som for fem år tilbake, og advarer reisende om økt fare for voldtekt.

Publisert
Sist oppdatert

Britiske myndigheter advarer nå om økt fare for voldtekt i populære ferieland. Statistikk viser at antall voldtekter rapportert til britiske konsulater er mer enn fordoblet på fem år, fra 61 i 1997 til 129 i 2002. Flesteparten av tilfellene har skjedd på feriesteder som er populære blant ungdom.

Skroll ned for mer.

Flest i Spania og Hellas

Det er naturlig å regne med en viss underrapportering i slike tilfeller, men uansett er ikke tallene spesielt høye sett i forhold til de omkring 58 millioner utenlandsreisene briter gjør i løpet av et år. Likevel er det alvorlig nok for den som rammes.

Faliraki på Rhodos må regnes som høyrisikoområde. I fjor skjedde 11 av de rapporterte 24 voldtektene i Hellas her. Spanske turister er det flest av, og her ble 38 voldtekter rapportert i fjor. Fra Tyrkia er det rapportert åtte, og på Kypros seks.

Advarer mot dop

Mange av ofrene blir dopet ned, så britiske myndigheter advarer mot å akseptere drinker fra fremmede. Det er også smart å unngå uregistrerte drosjer eller bilskyss fra fremmede. Dessuten må du rett og slett være litt smart, akkurat som hjemme. Mørke gater, sene nattetimer ute, kraftig beruselse - alle er faktorer som kan øke faren for å bli utsatt for noe kriminelt, hjemme så vel som borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer