Advarer mot Tokyos bardistrikt

Doper deg ned og raner deg.

Det er ikke sikkert alle i baren har rent mel i posen... Foto: Garann Rose Means
Det er ikke sikkert alle i baren har rent mel i posen... Foto: Garann Rose Means Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske ambassaden i Tokyo advarer sine landsmenn mot å besøke Tokyos bardistrikt Roppongi, skriver Guardian.co.uk.

Grunnen er et stort antall tilfeller der bargjester har blitt dopet ned og ranet for kredittkort. Ranerne putter dop i drinken til offeret, og når han eller hun er slått bevisstløs, tar de kredittkortet og lopper offeret for penger.

Ifølge ambassaden våkner noen ganger offeret opp og befinner seg i baren, mens andre våkner opp liggende ute på gaten.

Ambassaden ber sine ansatte holde seg unna Roppongidistriktet, og oppfordrer alle andre amerikanere til å gjøre det samme.

"Hvis du likevel velger å dra til Roppongi, ber vi deg være ekstra oppmerksom på omgivelsene og følge årvåkent med," skriver ambassaden på sine nettsider.

Det skal ha foregått ran ved 11 forskjellige barer i disktriktet.

En magnet for nattløver

Roppongi er kjent for sitt sydende uteliv, bestående av barer, nattklubber, strippebuler og andre etablissementer hvis mål er å loppe besøkende for penger. Det er her du finner vertene og vertinnene som for en pengesum underholder gjestene med prat (og i mange tilfeller mer, dersom partene blir enige om det).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer