Advarer om flyreiser

Anbefaler kontroll før flyreisen for coronasmittede.

ANBEFALER KONTROLL: Assistanseselskapet SOS International anbefaler reisende som har gjennomgått coronaviruset, til å gjøre en medisinsk forhåndsvurdering før de legger ut på en flyreise. Folkehelseinstituttet sier det er lurt å sette seg inn i forsikringsvilkårene men understreker at de ikke har noen råd om forhåndsvurdering før reisen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ANBEFALER KONTROLL: Assistanseselskapet SOS International anbefaler reisende som har gjennomgått coronaviruset, til å gjøre en medisinsk forhåndsvurdering før de legger ut på en flyreise. Folkehelseinstituttet sier det er lurt å sette seg inn i forsikringsvilkårene men understreker at de ikke har noen råd om forhåndsvurdering før reisen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Flyreiser kan påvirke tidligere smittede, advarer SOS International.

De oppfordrer nå tidligere covid-19-smittede til å vurdere en medisinsk forhåndsvurdering før de skal ut å fly.

Dette begrunner de med at lungefunksjonen til personer som har vært syke som følge av covid-19 kan være nedsatt, og hevder at dette kan forårsake komplikasjoner på flyreisen.

- Vi går ut og anbefaler dette fordi det skaper trygghet for den enkelte reisende å vite om man vil være dekket av sin reiseforsikring på reisen. Vi ser dessverre alt for mange eksempler på reisende, som ikke får dekket sykdom på reisen ifølge deres forsikringsvilkår. Dette kan være en økonomisk og menneskelig meget vanskelig situasjon, dersom dette er noe man først oppdager når uhellet er ute, sier Janus von Platen-Hallermund, sjef ved medisinsk avdeling hos SOS International, til Dinside.

- Har det vært hendelser som gjør at dette nå går ut og anbefaler dette?

- Vi kan identifisere utrolig stor usikkerhet rundt hele coronasituasjonen, også blandt kunder, som har vært syke med covid-19. Vi vil gjerne gi dem mest mulig trygghet om deres reise, før de drar, sier von Platen-Hallermund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer