Mallorca:

Advarer om livsfarlig turisttrend

Den nye «trenden» blant tyske turister har fått naboene til å varsle.

TURISTPARADIS: I 2022 var det snaut 16,5 millioner turister som besøkte Mallorca og øyene i Balearene. Foto: Shad Madian / Dagbladet
TURISTPARADIS: I 2022 var det snaut 16,5 millioner turister som besøkte Mallorca og øyene i Balearene. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbyggerne i bydelen Platja de Palma i Palma de Mallorca har sett seg lei av vågale, tyske turister.

Ifølge den spanske avisa Ultima Hora har det omtrent gått sport i å klatre fra balkong til balkong. Det er gata Carrer de Bartomeu Calafell som er hardest rammet av galskapen.

Også avisa Majorca Daily Bulletin har omtalt om turistenes farlige oppførsel.

- Svært alvorlig

Ultima Hora, som har publisert et bilde av det de mener er en tysk turist, beskriver dusinvis av besøkende som setter både egne og andres liv i fare ved å klatre fra balkong til balkong langs hotellets fasade.

Flere naboer ringer stadig de aktuelle hotellene for å klage, men får like stadig beskjed om at det ikke er noe hotellet kan gjøre med problemet.

- Problemet er svært alvorlig (...) De aller fleste gangene er ungdommene fulle eller påvirket av dop. De gjør det når som helst på døgnet, og de er ikke det minste bekymret for at noen skal se dem, sier en nabo til Ultima Hora.

Tok seg inn i privat hjem

I fjor skal en guttegjeng ha klart å klatre hele veien inn i et privat hjem, hvor de ifølge avisa brøt seg inn og forårsaket alvorlig skade. Politiet ble tilkalt og måtte gripe inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer