Maldivene:

Advarer om populært feriemål

Punget ut over 120 000 norske kroner for drømmeferien. Nå advarer paret andre turister.

NEDTUR: Svenske Oskar (26) og Dan (26) hadde sett fram til drømmeferie på Maldivene. Slik ble det ikke. Foto: SWNS/NTB
NEDTUR: Svenske Oskar (26) og Dan (26) hadde sett fram til drømmeferie på Maldivene. Slik ble det ikke. Foto: SWNS/NTB Vis mer
Publisert

Svenske Oskar Kappland (26) og Dan Goz (26) advarer turister etter at de punget ut over 120 000 norske kroner for en tur til Maldivene.

Paret skulle reise på en nidagers tur for å feire ni års jubileum som par. Men kjærlighetsreisen ble ikke helt som de hadde drømt om.

Det skriver nyhetsbyrået South West News Service.

Store forventninger

Oskar jobber som musiker, mens Dan jobber som reiseanmelder.

Denne reisen ble ikke noe å skrive hjem om, ifølge paret.

Både Oskar og Dan har vært på Maldivene før, og elsket det. Derfor tenkte de ikke noe mer over det, da de bestilte et nytt opphold mellom 6. og 14. desember.

De hadde, som mange andre, sett en rekke innlegg på sosiale medier med krystallblått hav og perfekt vær. Forventningene var store da de gikk om bord flyet til øystaten i Indiahavet.

Slik ble det altså ikke.

- Som svensk vinter

Selv om de reiste i desember, som angivelig skal være «høysesong» for godt vær på Maldivene, ble det en regnfull opplevelse.

@oskaranddan When you try to do the Maldives on a budget and end up with this😫 #travel #travelfail #fyp #maldives ♬ original sound - Oskar & Dan

Paret forteller at de tilbrakte mer enn halvparten av ferien under tak.

- Vårt budskap til turister er å ikke sette forventningene dine basert på reiseråd fra sosiale medier. Gjør dine egne undersøkelser, for sosiale medier representerer ikke virkeligheten. Vær klar over hva du kan forvente deg - og forbered deg både på det gode, og det dårlige, sier de.

Samtidig understreker de at de visste det kunne bli regn på ettermiddagen, men sier at det var overskyet, grått og regnet hele sju av ni dager.

GRÅTT OG REGNET: Paret forventet sol, kritthvite strender og krystallblått hav. Det var ikke helt det som ventet dem på ferieøya. Foto: SWNS/NTB
GRÅTT OG REGNET: Paret forventet sol, kritthvite strender og krystallblått hav. Det var ikke helt det som ventet dem på ferieøya. Foto: SWNS/NTB Vis mer

- Vi kommer fra Sverige og været var akkurat som en svensk vinter, bare at Sverige er kaldere. Det var akkurat det vi prøvde å rømme fra da vi reiste fra Nord-Europa, sier Oskar.

De tar imidlertid det hele med et smil, og sier de bare kan le av det.

Advarer turister

Nå vil de advare andre som vurderer å reise til feriesteder som er svært populære på Instagram. Spesielt hvis man reiser først og fremst for å ta flotte feriebilder:

- Folk er kanskje villige til å bruke titusener av kroner for å reise til Maldivene, men så vet de ikke at halvparten av oppholdet - eller mer - kan by på dårlig vær. Det er et paradis når sola skinner, men når den ikke gjør det, så sitter du bare fast der, sier Dan.