Taxisjåfører utvist

- Advarer på det sterkeste

Dette skal du passe på når du tar drosje fra Oslo lufthavn

BESTILL HER: Bestiller du via disse automatene så skal taxituren bli bedre og tryggere. Og prisen er avtalt før turen starter. Foto: Odd Roar Lange
BESTILL HER: Bestiller du via disse automatene så skal taxituren bli bedre og tryggere. Og prisen er avtalt før turen starter. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo lufthavn går til kamp mot taxibøllene. De som krever for mye betalt vli bli utvist fra flyplassen.

DinSide fortalte nylig om taxisjåføren som krevde 1220 kroner for en kjøretur på åtte minutter - fra flyplassen til Thon Hotel Gardermoen.

Da passasjeren nektet å betale denne summen, ble vedkommende ifølge en klage til Avinor nektet å slippe ut av drosja.

Vi fortalte også at du kan ha rett til å få ny flybillett betalt av taxiselskapet dersom taxien ikke dukker opp til avtalt tid eller ikke kommer i det hele tatt.

GARDERMOEN: En mann fra Estland er tatt i varetekt etter at han stjal varer på tax free-butikken på Gardermoen. Video: Oslo lufthavn. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer

Forvirrende

Fra 1. november 2020 ble yrkestransportloven i Norge endret, og dette medførte at flere aktører kan drive taxivirksomhet i Norge. Et stort antall teaxiselskaper fra det sentrale østlandsområdet og taxiselskaper fra distriktene har tillatelse til å kjøre passasjerer fra Oslo Lufthavn.

- Hvis du skal ta taxi fra flyplassen anbefaler vi at du oppsøker bookingautomaten for «Taxi» som er plassert utenfor terminalen på bakkenivå i samme området hvor taxi plukker opp passasjerer. Det er ved ankomsthallen på flyplassen, sier Trym Ulstein, direktør for taxitjenester fra Oslo lufthavn.

- Der vil du kunne bestille taxi via automat, samt finne oversikt over priser til de alle adresser på Østlandet. Normalt kommer taxien innen 3 til 5 minutter, forteller Ulstein, som sier at du også kan bestille via andre apper som Uber og Taxifix.

Sterk advarsel

- Jeg advarer på det sterkeste mot å hoppe inn i en taxi som er praiet på stedet uten forhåndsbestilling. Reisende bør være oppmerksom på at prisene kan varierer.

Når du har bestilt vil du motta en digital ordrebekreftelse på bestillingsskjermen. Denne tar du bilde av, eller scanner, og lagrer på telefonen din.

Ved avvik i prisen eller andre ting relatert til turen, kan du klage til supportadressen som står på ordrebekreftelsen. Kunder kan da få refundert det som er betalt for mye.

Dersom du opplever uregelmessigheter ved kjøreruta, prisen eller noe annet så kan du ikke henvende deg direkte til Oslo lufthavn men til adressen på ordrebekreftelsen, uten å måtte gå via sjåføren, drosjeeieren eller -selskapet.

Utvist

I tillegg kan taxisjåfører/taxieiere bli utvist fra Oslo lufthavn. Dersom beløpet som er krevd utover det avtalte er tilbakebetalt til passasjeren så kan vi velge å redusere utvisningsperioden.

- Så langt er flere titalls taxisjåfører utvidet for en periode eller for alltid, men dette er heldigvis et veldig lite antall. Med tanke på at det er ca 20 000 taxiturer fra Oslo Lufthavn hver måned er antall regelbrudd få. De aller fleste taxiturene gjennomføres profesjonelt og i henhold til avtalt pris og forventet kvalitet, sier Ulstein.

Han forteller at de ikke ønsker at sjåfører som spekulerer i å ikke følge regelverket skal kunne operere fra Oslo lufthavn.

- Derfor har vi strenge sanksjonsmuligheter som kan gi store store økonomiske konsekvenser for taxieierne, avslutter han.

PS: Denne tjenesten finnes foreløpig bare på Oslo lufthavn.

Tips oss om denne saken

Har du tips eller opplysninger om denne saken?

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer