Advarer selfieturister

- Mange setter egen sikkerhet på spill for å ta de perfekte feriebildene.

TURISTATTRAKSJON: Barranco de Barafonso på Gran Canaria. Foto: Shutterstock
TURISTATTRAKSJON: Barranco de Barafonso på Gran Canaria. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Severdigheten Barranco de Barafonso på Gran Canaria, også kjent som Las Vacas-ravinen, er en populær destinasjon for turister og har i tillegg inntatt lista over Gran Canarias mest Instagram-vennlige steder.

Men strømmen av turister på selfiejakt har ført til flere ulykker, melder Canariavisen.

- Hundrevis av besøkende lokkes til den unike kløfta. Mange setter egen sikkerhet på spill for å ta de perfekte feriebildene, skriver avisa.

Turistattraksjonen omtales som en miniatyr utgave av selveste Grand Canyon, men nettavisa melder at området rundt ikke er tilrettelagt den økende strømmen av turister og turgåere.

- Det mangler informasjonsskilter, tydelig merket adkomst og parkeringsplasser. Dette fører til at biler og fotgjengere deler den smale og trafikkerte hovedveien mellom Agüimes og Temisas, uten verken veiskulder eller fortau, skriver Canariavisen.

Videre informeres det om at Agüimes kommune undersøker muligheten for å forbedre situasjonen.

- Vegvesenet på øya understreker at de er villige til å samarbeide, men at det ikke er rom for å utvide veien. Det eneste som er sikkert, er at området ikke er dimensjonert for den voldsomme pågangen.

UNØDVENDIG KOSTNAD: Det er noen reisetabber der ute man bør unngå, én av dem bør man trippelsjekke at man unngår. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

Tidligere har også Canariajournalen meldt at det er stor fare for ulykker i området rundt selfie-mekkaet.

- Problemet er at den (ravinen) ikke er tilrettelagt for besøk, og at det er svært dårlig med parkeringsmuligheter langs det smale og svingete veistykket som går i stupbratte ravinesider.