If Skadeforsikring

Advarer: - Vær oppmerksom

Forsikringsselskapet ber nordmenn være på vakt i påska.

PASS PÅ: Pass på verdisakene dine når du er på skiferie. Foto: Halvard Alvik/NTB
PASS PÅ: Pass på verdisakene dine når du er på skiferie. Foto: Halvard Alvik/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

If og Europeiske Reiseforsikring ser en økning i antall tyverisaker ved påsketider hvert år. Forsikringsselskapene tror ikke det vil endre seg etter årets påskeferie.

- Etter noen år med reiserestriksjoner og hjemmeferier er vi litt rustne når det gjelder å passe på tingene våre, og det kan virke som vi glemmer at ikke alle har like ærlige hensikter som oss selv, sier Andreas Handeland, reiseekspert og kommunikasjonsdirektør, i en pressemelding.

Han legger til at det tradisjonelt sett er cirka 35 prosent flere tyverier i selve påskeuka, enn det er i ukene før og etter. Ifølge reiseeksperten er det mobiltelefoner og solbriller som står øverst på tyvenes ønskeliste, som har hatt en økning på henholdsvis 70 og 60 prosent.

- En god løsning

Ifølge Handeland finnes det flere grep man kan ta.

- Hvis du er i skibakken eller på en markastue er det selvsagt et pluss hvis du kan låse inn skiene når du skal til bords. Dette er normalt ikke mulig, men da kan det å sette skiene på hvert sitt sted være en god løsning. Da er det også mindre sjans for at noen blander dine ski med sine egne, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer