Reise til utlandet

Advarer

Å reise ut av landet går fremdeles ikke like sømløst som før pandemien. Forsikringsselskaper ber nordmenn beregne god tid på påskeferie utenlands.

Mange nordmenn tørster etter sol og varme etter to korona-år. Her fra stranden ved Elviria litt utenfor Marbella by på solkysten i Spania. Foto: Geir Olsen/NTB
Mange nordmenn tørster etter sol og varme etter to korona-år. Her fra stranden ved Elviria litt utenfor Marbella by på solkysten i Spania. Foto: Geir Olsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge charterselskapene er nordmenns reiselyst tilbake for fullt. Både Tui og Apollo melder om fulle sydenfly i påsken. Men corona setter fortsatt en stopper for en del som skal utenlands.

Kommunikasjonsdirektør Andreas Bibow Handeland i If og Europeiske Reiseforsikring sier at forsikringsselskapet får mange henvendelser fra nordmenn som aldri får reist på grunn av corona hos seg selv eller noen i familien sin.

– Vi får nå rundt 4.500 telefoner inn til oss hver måned, og mange av disse dreier seg om avbestillinger av reiser som følge av corona, sier han.

Beregner for lite tid

I tillegg har de ansatte i Europeiske Reiseforsikring merket seg at stadig flere ringer fordi de har lagt ned for lite tid på avgangsflyplassen.

– De er ikke forberedt på at ting ikke går like raskt på flyplassen som de er vant til, blant annet fordi alle skal fremvise dokumentasjon og eventuelt coronapass, sier Handeland.

Han forklarer at mange legger inn litt bedre tid når de skal hjem igjen, men at folk er vant til at man i Norge kan møte opp en time før avgang og at det går greit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.