Vinterferie:

Advarer

Denne tabben koster deg hele taxfree-kvoten.

HUSK LAPPEN: Kvitteringen må være synlig. Dette er spesielt viktig når du mellomlander på Oslo Lufthavn og skal videre til annen flyplass. Foto: Odd Roar Lange
HUSK LAPPEN: Kvitteringen må være synlig. Dette er spesielt viktig når du mellomlander på Oslo Lufthavn og skal videre til annen flyplass. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt er klart for den store vinterferieutfarten. Bare i løpet av de 12 neste dagene skal mer enn 750 000 passasjerer reise til eller fra Oslo Lufthavn.

- De to store utfartsdagene er fredag 17. februar med 78 000 reisende og søndag 26. februar med 80 000 passasjerer, opplyser Eli Maria Øvre Helland i kommunikasjonsavdelingen ved Oslo Lufthavn.

Og nå ber de om at de reisende forbereder seg godt før flyreisen starter.

Sjekk inn digitalt

- Generelt er det god kontroll på flyplassene våre, vi har forberedt oss godt på utreisedagene, sier kommunikasjonssjef Harald Nygaard Kvam ved Oslo Lufthavn til DinSide.

- Det er som alltid lurt å bruke digitale verktøy: Sjekk inn selv på mobilen eller innsjekkingsautomat og lever din egen bagasje på bagdrop om du kan. Da sparer du tid.

Dersom du frykter at du kan gå tom for strøm på mobilen kan det være smart å skrive ut boardingkortet på flyplassen.

Sikkerhetskontrollen

- Senk skuldrene i sikkerhetskontrollen, det er sjelden særlig lang ventetid og det går fort unna.

Tenk over hva som skal ut av bagasjen og opp i brettet for røntgenkontroll. PC og nettbrett skal ut og ligge for seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer