Advarsler fra U.S. Department of State

Etter at USA har gått til angrep på Irak, advarer amerikanske myndigheter sine borgere mot mulige angrep på amerikanere og amerikanske interesser verden over. Dette kommer som et tillegg til de mer spesifikke landeadvarslene som du kan se her.

Publisert
Sist oppdatert

Listen er oppdatert 20. mars 2003

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Afghanistan: Amerikanere advares på det sterkeste mot å reise til Afghanistan, på grunn av usikre forhold som følge av militæroperasjoner, landminer, banditter, væpnede kamper mellom politiske grupperinger og stammegrupper, osv.
Algerie: Amerikanere rådes til nøye å vurdere situasjonen rundt sin sikkerhet før de reiser til Algerie, fordi sporadiske terrorhandlinger fremdeles forekommer.
Angola: Kriminalitet, levninger etter 25 år med kamper og uroligheter, landminer og svært dårlig infrastruktur gjør at amerikanske myndigheter advarer mot potensielle farer ved reiser til Angola.
Bahrain: Amerikanere oppfordres til å vurdere sikkerhetsrisikoen ved en reise til Bahrain nøye, på grunn av risiko for terrorangrep mot amerikanere i utlandet – og da spesielt i Midtøsten.
Bolivia: Man oppfordres til å utsette reiser til Bolivia, og de som allerede befinner seg i landet oppfordres til å følge med på situasjonen. Politisk uro har medført kamper, også væpnede sammenstøt mellom politi og militære.
Bosnia-Hercegovina: Du advares mot potensielle farer ved å reise hit; tilfeldig politivold, landminer og udetonert materiell.
Burundi: Advarer mot reise til Burundi på grunn av den uklare sikkerhetssituasjonen i landet.
Den sentralafrikanske republikk: Amerikanere advares mot reiser hit, og de som befinner seg i landet oppfordres til å reise, på grunn av indre uroligheter og opprørstyrker som okkuperer deler av landet.
Colombia: Myndighetene advarer mot reiser til Colombia, som preges av paramilitære grupper, narkotikaforbrytere, gerilja og andre kriminelle.
Kongo-Brazzaville: På grunn av et utbrudd av Ebola-viruset i visse områder, rådes amerikanere til å utsette reiser til de sykdomsutsatte områdene.
Kongo-Kinshasa: På tross av forbedringer hva gjelder sikkerheten i området, er forholdene urolige – og du frarådes å reise dit. Spesielt risikabelt er reiser i de østlige delene av landet, og særlig på landsbygda.
Elfenbenskysten: Amerikanere advares mot å reise til Elfenbenskysten, og de som allerede befinner seg der oppfordres til å reise. Uroligheter mellom opprørstyrker og regjeringen.
Indonesia: Du rådes til å utsette reiser til området, på grunn av bombeattentatet på Bali.
Iran: Du rådes til å nøye vurdere risikoen ved å reise hit. Områdene i nordvest, områdene rundt grensen mot Irak og grenseområdene nær Pakistan og Afghanistan er generelt ikke trygge for turister.
Irak: Alle amerikanere frarådes å reise til Irak, og de som befinner seg der oppfordres til å reise derfra.
Israel, Vestbredden og Gaza: Amerikanere rådes til å utsette reiser til disse områdene på grunn av uroligheter og terrorhandlinger.
Jordan: På grunn av økt sikkerhetsrisiko oppfordres amerikanere til å vurdere nøye risikoen som er forbundet med reise dit. Potensiell terrorfare i Midtøsten.
Kuwait: Man bør vurdere sikkerhetsrisikoen nøye ved en reise til Kuwait, på grunn av angrep på amerikanere i landet.
Libanon: Advares mot økt sikkerhetsrisiko i området. Potensiell terrorfare i Midtøsten.
Liberia: Departementet advarer med forsterket trykk mot å reise til Liberia, på grunn av den ustabile situasjonen i området. Preges av kamper, veiblokkeringer, økt kriminalitet og økt ustabilitet på grunn av flyktinger og andre sivile som rømmer fra voldsomhetene på Elfenbeinskysten.
Libya: Amerikanere advares mot reise til Libya, på grunn av fiendtlighet mot USA fra visse deler av befolkningen, og deler av den liberianske regjeringen.
Makedonia: Du rådes til å utsette reiser til Makedonia, på grunn av potensielle farer.
Nigeria: Reise i landet er en stor risiko for turister. Voldelig kriminalitet, utført av både vanlige kriminelle og mennesker i politi- eller militæruniformer, kan skje over hele landet. Kidnapping for løsepenger forbundet med petroleumsindustrien er vanlig i området rundt elven Nigers delta.
Oman: Amerikanere rådes til å utsette reiser til Oman, på grunn av situasjonen i området.
Pakistan: Amerikansk personell er blitt bedt om å forlate området. Amerikanere som velger å bli blir oppfordret til å være forsiktige og holde en lav profil.
Qatar: Advares mot økt sikkerhetsrisiko ved reise hit. Potensiell fare for terrorhandlinger i Midtøsten.
Saudi-Arabia: Amerikanere advares mot økt sikkerhetsrisiko ved reise hit. Potensiell fare for terrorhandlinger i Midtøsten.
Somalia: Man advares mot all reise til Somalia. Uroligheter og kamper i området kan blusse opp uten forvarsel, og kidnapping, mord og andre trusler mot amerikanske borgere og andre utlendinger kan oppstå helt uforutsigbart i mange områder.
Sudan: Advares mot all reise til Sudan, på grunn av borgerkriger og myndighetenes begrensede kontroll med politi og soldater.
Syria: Amerikanere advares mot økt sikkerhetsrisiko ved reise hit. Potensiell fare for terrorhandlinger i Midtøsten.
Tajikistan: Amerikanere advares mot potensielle farer ved reise hit. Terrorgrupper forbundet med Al-Quaida utgjør risiko for utlendinger.
Tyrkia: På grunn av situasjonen i regionen, oppfordres amerikanere til å utsette all reising til Tyrkia som ikke er strengt nødvendig. Amerikanere som opholder seg i landet, oppfordres til å reise.
De forente arabiske emirater: På grunn av situasjonen i området, oppfordres amerikanere til å utsette sine reiser til emiratene, samt at de som befinner seg der anbefales å forlate landet.
Jemen: Amerikanere rådes til å utsette reiser til Jemen på grunn av risiko for terrorangrep mot amerikanske interesser i landet.
Zimbabwe: Advares mot risiko ved reise til Zimbabwe, på grunn av politisk, økonomisk og humanitær krise i landet.

  • Sjekk reiserådene selv, på U.S. Department of States nettsider.

  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer