Afrikas ukjente skiperle

Lei av oppkjørte løyper og sosser i bakken? Reis til Marokko, kjør på ski og opplev noe nytt for mindre enn prisen av en helg i Hemsedal.

Publisert
Sist oppdatert

Marokko, Nord-Afrika: Etter en drøy time nærmer vi oss Atlasfjellene med stormskritt. For kort tid siden forlot vi det utrolige folkemyldret og 27 grader i Marrakesh. Nå banner berbersjåføren vår på arabisk og tar seg til hodet.

Se bilder fra skisenteret her

- It’s Marokko, it’s Marokko … crazy people, crazy driving, sier han og slenger den kremgule Mercedesen sin ut i grøfta.

En lastebil med et dusin sauer på lasteplanet og to stykk esel på taket av førerhytta, snitter oss på en trinsebreddes avstand.

I frontruten henger en CD med arabisk skrift på og dingler. Morgensolen som er i ferd med å dukke opp over den snødekte fjellryggen, får skiva til å se ut som en diskokule og lysshow i ingenmannsland. Men, det er ingenting i forhold til det rockeshowet vi snart skal oppleve.

Esel eller heis?

- Vær forberedt, det er skikkelig kalt på morgenen her oppe og utstyrsgutta kan være litt pågående når de ser utlendinger. Det skjer ikke så ofte at europeiske skikjørere kommer hit, sier sjåføren i det vi smeller igjen døren bak oss.

Foran oss rager Oukameiden skisenter som en sukkertopp i det golde fjellandskapet. Så dette er Afrikas beste og høyeste skianlegg ... Bare 70 kilometer sørover fra eksotiske Marrakech, er det uunngåelig å la være for en nordmann på tur. Hvem hadde vel forventet seg at det gikk an å kjøre på ski i Afrika? Og så sant som sagt av taximannen - før vi rekker å tenke noe særlig mer, henger skiutleien over oss som måker på en fiskebåt i Agadir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer