Afternoon tea i London

Vi dro til London og drakk erkebritisk ettermiddagste.

Publisert
Sist oppdatert

Pianoklimpringen er det første vi hører når vi går ut av heisen i femte etasje i Fortnum and Mason, det staselige varemagasinet midt i hjertet av London. Vi retter litt på klærne, strammer opp holdningen, og skrider inn i St. James's Restaurant, der vi har bestilt bord og skal innta en erkebritisk afternoon tea. Duse farger, tunge gardiner, vegg-til-vegg teppe og en ulastelig antrukket hovmester møter oss ved inngangen til restauranten.

- Would you like to sit in the sofa?

- Yes please, sier vi, og synker ned i de gammelrosa plysjsofaene. Ah, det tar på å trave rundt i London og shoppe, og nå var det deilig å hvile beina litt. Vi gjemmer handleposene fra Topshop og Oasis under bordet, og sniktitter bort på handleposene til de fjonge damene, såkalte ladies who lunch, som tydeligvis har vært og handlet på Harrods, Liberty og i andre designerbutikker vi ikke engang tør besøke.

Never mind. Det er ikke bare poshe londonere fra Chelsea og Knightsbridge her. Rundt oss sitter også et par unge japanere, flere grupper amerikanske turister, og noen gamle venninner som skal oppdatere hverandre på siste nytt i form av hvem som har blitt bestemor for fjerde gang, og hvem som har strøket med siden de møttes sist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer