Gran Canaria

Agneta havnet midt i «spykaoset»

Gran Canaria har vært rammet av et smitteutbrudd, og reisende forteller om at folk kaster opp «overalt». Agneta tror hun ble smittet ved bassengkanten.

FERIE: Svenske Agneta Flodström er glad for at hun hadde bestilt en lang ferie - for tre av dagene ble tilbragt i senga med magevirus. Foto: Privat
FERIE: Svenske Agneta Flodström er glad for at hun hadde bestilt en lang ferie - for tre av dagene ble tilbragt i senga med magevirus. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det som antakelig er norovirus har herjet på Gran Canaria, det populære feriemålet for dem som ønsker litt sol og varme i en ellers mørk og kald nordisk vinter.

- Jeg skjønte ikke helt hva som hadde rammet meg. Men en person som lå ved siden av meg ved bassenget kastet plutselig opp - og det var kanskje da jeg ble smittet.

Det sier svenske Agneta Flodström til Dagbladet. Hun reiste til den spanske ferieøya 12. desember for å feire jul der, men fire dager før julaften ble hun syk.

Expressen skrev først om den uheldige turisten.

Sengeliggende i flere dager

Samme kveld som personen ved bassenget ble dårlig, begynte også Flodström å kaste opp.

- Jeg kastet opp seinere på kvelden, hadde feberfrysninger og hodepine. Jeg spydde mange ganger den natta, og ble sengeliggende i tre dager, forteller hun.

- Jeg hørte at andre hotellgjester kastet opp flere dager før jeg ble syk, så det må ha spredt seg, legger hun til.

Dagen før svensken skulle reise hjem, var hun helt frisk. Tirsdag denne uka var hun hjemme igjen.

- Det var flaks at jeg var der såpass lenge. De som ble syke og bare skulle være på ferie ei uke, mistet mange dager. Det var selvsagt litt vanskelig fordi jeg reiste alene, men ikke så mye å gjøre med det, sier hun.

Iverksatt tiltak på hotellene

For reiseselskapets Apollo sin del er det to av hotellene på ferieøya som er rammet av smitte. Kommunikasjonssjef i Apollo, Beatriz Rivera, sier imidlertid at antall sykdomstilfeller har gått betraktelig ned sammenliknet med før jul.

- Fra Norge er det snakk om fire ulike reisegrupper, med klassiske symptomer på norovirus/omgangssyke, sier hun til Dagbladet.

Hotellene iverksatte tiltak tidlig forrige uke med blant annet økt renhold, forteller hun videre. I tillegg blir de syke oppfordret til å holde seg unna fellesområder.

- Omgangssyke er aldri hyggelig, og det er selvfølgelig ekstra kjedelig å bli rammet under ferien. Ut ifra informasjonen vi mottar fra reisemålet virker situasjonen nå derimot til å ha roet seg noe ned sammenliknet med forrige uke. Det er først og fremst smitte internt i en håndfull ulike reisegrupper, og forhåpentligvis gir det seg helt snart, sier Rivera.

- Ingen smitteutbrudd

Kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Løwengreen, sier at hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen «smitteutbrudd» når det kommer til situasjonen hos dem.

- Vi har heldigvis bare noen få enkelttilfeller i hele TUI Nordic på Gran Canaria som har vært så uheldige å få magesyke. Det er snakk om vanlige symptomer på magevirus som går over på et par dager, men det er selvsagt ubehagelig når det står på, skriver Løwengreen i en e-post til Dagbladet.

Den brasilianske modellen Caroline Werner ble i mai arrestert etter hun gikk på tur med hundene sine, helt toppløs. Video: X/Instagram @carol.werner1 Vis mer

Ving melder at det totalt er rundt 50 gjester fra hele NLTG, det nordiske konsernet Ving er en del av, som har vært syke. Disse er nå friske igjen, og det er ifølge Ingrid Osa i Ving nå bare noen få enkelttilfeller av syke.