Air France åpner rute med kjempejumboen A380

Fra i høst kan du fly mellom Paris og New York i superflyet.

Air France åpner rute med kjempejumboen A380
Publisert
Sist oppdatert

Muligheten til å få gå ombord Airbus' nye kjempejumbo A380 er enda nærmere for oss nordmenn. Fra 23. november begynner Air France flyvninger mellom Paris og New York med det gigantiske flyet. Det skriver danske Takeoff.dk.

Air France blir dermed det første europeiske flyselskapet som flyr med A380. Førstemann ut var Singapore Airlines. Deretter fulgte Emirates og Qantas.

A380 har landet på Gardermoen - se video av det her

Air France vil ha plass til 538 passasjerer i A380-flyet som skal trafikkere strekningen Paris-New York. Ni førsteklasseseter, 80 businessklasseseter og 449 økonomiklasseseter, hvorav 106 økonomiklasseseter vil være på øvre dekk i flyet, sammen med business- og førsteklasse.

Allerede nå kan du bestille billetter på A380s flyvninger. Vi fant billetter fra Oslo med utreise tirsdag 24 november og hjemreise torsdag 3. desember med A380-fly til 4.047 kroner. Merk dog at andre flyvninger (ikke på A380) var enda billigere. Mandag 3. august gjorde vi en pristest, og fant New York-billetter helt nede i 3.200 kroner.

Air France har bestilt totalt 12 stykker av kjempejumboen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer