Airbag på flyet

Et selskap som utvikler sikkerhetsbelter på fly, har nå lansert airbag for flypassasjerer.

Airbag på flyet
Publisert
Sist oppdatert

Airbagene for flypassasjerer skal i følge produsenten AMSAFE drastisk redusere nakke og hodeskader i flyulykker der det for øvrig er mulig å overleve. Det nye systemet ser nesten ut som tradisjonelle setebelter, men disse beltene inneholder altså luftputer som kan blåse seg opp ved krasj.

Kan monteres i eksisterende fly

Straks systemets sensorer registrerer en visst trykk, blir puten utløst. Den blåses opp med gass, og danner en stor luftpute opp fra fanget på passasjeren. De skal drastisk redusere faren for hode- og nakkeskader.

De nye setebeltene kan monteres i gamle fly og på gamle seter, og brukes som tradisjonelle setebelter.

Virgin Atlantic er et av de første selskapene som har tatt de nye setebeltene i bruk på enkelte av setene om bord i selskapets nye A340-600.

Mer om fly og sikkerhet

 • Gravide flyregler

 • Flygalskap og bagasjebrølere

 • Flybøller kan straffes hardt

 • Vi glemmer for millioner

 • Passasjerer får rett på kompensasjon
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer