Corona-krisen

Airbnb lar alle avbestille gratis

Har du bestilt overnatting via Airbnb, kan du nå få full refusjon. Andre hytteutleiere er ikke like smidige.

FULL REFUSJON: Airbnb gir full refusjon til alle som har bestilt overnatting eller opplevelser via deres plattform i tiden frem til 14. april. Ferieboligutleieren Novasol gir kun mulighet for ombooking. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FULL REFUSJON: Airbnb gir full refusjon til alle som har bestilt overnatting eller opplevelser via deres plattform i tiden frem til 14. april. Ferieboligutleieren Novasol gir kun mulighet for ombooking. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Utenriksdepartementet har utstedt offisielt reiseråd for alle land i hele verden og oppfordret alle reisende til å vurdere å reise hjem så snart som mulig.

Etterhvert har også mange land stengt grensene - også EU.

Har du bestilt en reise i nær fremtid, for eksempel i påskeferien, vil du få dette dekket av reiseforsikringen dersom du har en. Men reiseforsikringen gjelder kun i den perioden hvor det offisielle reiserådet gjelder.

Og de aller fleste forsikringsselskapene dekker kun reiser til andre land; har du bestilt en reise eller overnatting innenlands så vil ikke reiseforsikringen dekke en avbestilling - selv om myndighetene oppfordrer oss til ikke å reise, selv ikke innenlands.

Gir full refusjon

Nylig gikk Airbnb ut og annonserte at de lar alle avbestille både overnatting og aktiviteter gjort via deres tjeneste, og det med full refusjon.

Ifølge offisiell informasjon fra Airbnb gjelder dette for alle land, i hele verden.

Med andre ord: Det spiller ingen rolle om du har booket rom eller bolig innenlands eller utenlands: Airbnb gir deg rett til full refusjon uansett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer