Teknologi

Airbnb: Overvåkings­teknologi skal hindre ekstrem festing

Airbnb-utleiere kan nå bestille tre forskjellige dingser for å overvåke lydnivået i boligen. To av dem leveres også til norske utleiere. Problematisk, mener Datatilsynet.

AIRBNB: Mellomleddet åpner for en fleksibel løsning for deg som enten vil leie sted å bo, eller leie ut til andre. Foto: AFP/Joel Saget
AIRBNB: Mellomleddet åpner for en fleksibel løsning for deg som enten vil leie sted å bo, eller leie ut til andre. Foto: AFP/Joel Saget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tok ikke lang tid fra lanseringen av Airbnb i 2008, til tjenesten ble en av verdens viktigste markedsplasser for overnattingssteder. Kort sagt kobler Airbnb reisende med privatpersoner, som ønsker å leie ut plass i boligen sin for kortere tidsrom. Airbnb opererer over hele kloden.

Som en trygghet for de som leier ut boligen sin gjennom Airbnb, har selskapet nå en aktiv kampanje som promoterer teknologi fra eksterne produsenter. Alle de teknologiske dingsene åpner på hver sin måte for passiv overvåking.

Festforhindrende overvåking

Kampanjen ble lansert 4. desember 2019, og skal vare til 1. april i år. Mens det øverst på selskapets egne sider heter at «Airbnb gir deg rabatter på de beste enhetene for å forhindre festing», står det samtidig nederst på samme side «Airbnb støtter ikke noen av disse enhetene».

Med slagordet «hold området ditt festfritt» skal kampanjen takle brukerne som bryter med retningslinjene for boligleie - og mer spesifikt de som er en plage for deg - og resten av nabolaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer