Airbus 380 klar for visning

18. januar vises Aurbus nye dobbeltdekker frem for offentligheten for første offisielle gang.

Publisert
Sist oppdatert

I Airbus-fabrikken i Toulouse legges nå de siste hender på verket før A380 skal vises frem offentlig tirsdag 18. januar klokken 11. Fabrikken er av verdens største, med en monteringshall på 490 meters lengde og 250 meters bredde.

Tidlig i januar ble det klart at to franskmenn og en tysker er valgt ut til å testfly den nye flygiganten for første gang, noe som vil skje i løpet av året.

 • Se noen bilder fra monteringer, og grafikk av hvordan flyet skal se ut.
 • Mange selskaper

  Flere av verdens flyselskaper har valgt å betille A380-modeller. Lufthansa, Air France, Malaysia Airlines, Qantas Airways, Emirates og Singapore Airlines er blant selskapene som ønsker å benytte denne flytypen. Flyet vil trolig komme i normal trafikk fra våren 2006.

  Airbus 380

  Den nye flygiganten blir verdens største fly med plass til hele 555 passasjerer. Det er i to fulle etasjer, og mulighet for tre klasser. Men selv om det er svært, skal det være tilpasset verdens store flyplasser. Store vinger og nye motorer skal gjøre det mulig å både ta av og lande på kortere distanser enn de som er nødvendige for dagens største flytyper.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer