Aktiviteter

Fotturer er populært på Mallorca, det samme er agroturisme i økende grad.

Publisert
Sist oppdatert
Bedagelige geitekillinger på La Granja.
Bedagelige geitekillinger på La Granja. Vis mer


Agroturisme

Agroturisme er en turistform som har utviklet seg mye på Mallorca de siste tre årene. I dag er det rundt 60 steder på øya som tilbyr deg muligheten til å oppleve natur, ro og stillhet på den mallorcanske landsbygda. Det er forskjeller i standard og priser, og de fleste har begrenset overnattingsmuligheter for at det ikke skal bli overturistifisert.

Noen steder tilbyr ikke overnatting, men kun naturopplevelser. Som er tilfellet med den maurisk inspirerte herregården La Granja. Stedet er kjent for sitt kildevann siden romernes tid. La Granja har opp gjennom historien tjent som bondegård og munkekloster, og i dag er det museum som viser hvordan livet var i fortiden. Her kan du rusle rundt på den flotte eiendommen og se hvordan håndverkere som pottemakere, snekkere, skomakere og andre arbeidet i riktig "gamle dager"; du kan nyte roen og stillheten som omgir stedet i den stille dalen, og du får muligheten til å smake på diverse viner.

Museet er åpent hver dag 10 til 18. Inngangsprisen er 10,50 euro per person (85 norske kroner).

 • Ekstern lenk: Les med om agroturisme her.
 • Fotturer

  Det er muligheter for fotturer over hele øya, men spesielt fjellområdene i nordvest er populære turområder. Med de høye fjellene, de små strendene og den fantastiske utsikten er det kanskje ikke så rart at fotturistene trekker denne veien.

  Noen populære ruter:

   Lluc-Massanella: Massanella er Mallorcas andre høyeste fjell, på 1.352 meters høyde. Turen skal ta rundt tre timer, men du skal være advart; her får du testet formen …

   Alarò-Alarò Castle: Her er terrenget flatere og setter ikke like store krav til formen som turen til Massanella. Du er på 822 meters høyde og kan se helt til Palma på en god dag.

 • Klikk her for å se forslag til reisemål utenfor ghettoene

 • BILDESPESIAL: Klikk her for å se bilder fra Mallorca utenfor turistghettoene
 • Klikk her for å gå tilbake til hovedartikkelen


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer