Albania

Uutforsket som turistland, med tydelige levninger fra kommunisttiden. Her får du en reise tilbake i tid, men prisnivået følger ikke nødvendigvis den samme tidsreisen, i alle fall ikke i byene.

Publisert
Sist oppdatert

Albania hadde kommuniststyre i 46 år, fram til man i perioden mellom 1990 og 1992 innførte demokratisk republikk. Overgangen har ikke vært enkel, med høy arbeidsledighet, korrupsjon, store og mektige grupper med organiserte kriminelle med bånd til menn i høye stillinger i regjeringen.

Landet måler 28.748 kvadratkilometer, har 362 kilometer med kystlinje og grenser til Serbia og Montenegro, Makedonia og Hellas.

Befolkningstall: 3.544.808 (juli 2004). Man antar at rundt 70 prosent av befolkningen er muslimer, men det finnes ingen nøyaktige tall, da alle kirker og moskeer ble stengt i 1967 og all religiøs utøvelse ble forbudt. Det ble åpnet for religiøs praksis i 1990, men man vet altså ikke hvor mange som støtter seg til de forskjellige religionene. Størsteparten av befolkningen bor på landsbygda, og landbruket står for rundt 50 prosent av inntektene til landet.

Attraksjoner/steder å besøke

Albania er et frodig land med vakker natur, hvor folklore og gamle håndverktradisjoner står sterkt. Det er et fattig land, hvor du også får se tydelige spor av kommunisttiden, selv om det er drøye 13 år siden kommunistregimet ble avsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer