- Aldri hatt så mange saker

Langt over normalen, er statusen til forsikringsselskapet Tryg etter sommeren.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns reiselyst har skutt i taket etter at coronarestriksjonene ble opphevet, og hungeren etter varme og sol ser ut til å fortsette utover høsten.

I sommer har reisende flokket til flyplasser verden rundt, noe flyplassene og -selskapene har fått kjenne på kroppet, og de har ikke rukket å oppbemanne igjen etter nedgangen i 2020 og 2021.

Kansellerte flyavganger og bagasjetrøbbel har preget overskriftene denne sommeren.

- Telefonlinjene glødet

Tall fra forsikringsselskapet Tryg viser en økning i antall reisesaker på 140 prosent i år sammenliknet med fjoråret. Sammenlikner man med 2019, som var det siste normalåret før coronapandemien brøt ut, er økningen på 25 prosent.

- Aldri før har vi hatt så mange saker med forsinket bagasje, og totalt er vi langt over normalen, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg, i en pressemelding.

Han forteller at de ikke er overrasket over at nordmenns reiselyst er tilbake, men at årets sommer har vært en av de travleste for Tryg på mange år. Nærmere 11 000 kunder har kontaktet selskapet om saker vedrørende streik, forsinkelser, tapt bagasje og avbestillinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.