Aldri mer bilsyk bikkje

Nå kan det bli slutt på oppkast i bilen når du tar med bikkja på tur. En ny pille skal hjelpe Fido.

Publisert
Sist oppdatert

Hvileløs tråkking, pesing, klynking, skjelving, brekninger og oppkast. Er det slik hunden din oppfører seg når du har den med på kjøretur? Lar du dermed være å ta med bikkja på tur?

Du er ikke alene om dette. Ifølge Travelmail viste en nylig europeisk undersøkelse at omtrent en av tre hunder lider av bilsyke. 47 prosent av de spurte hundeeierene i undersøkelsen ville reist mer med bikkja dersom de var sikre på at dyret ikke led.

Mange hunder blir nemlig svært bilsyke.

Ny pille uten dop

Nå har Pfizer lansert en ny pille, som ifølge legemiddelselskapet forhindrer at hunden blir bilsyk. Denne pillen doper ikke ned dyret, i motsetning til mange av pillene som er på markedet i dag. Dermed er Fido klar for fjelltur straks dere er framme på hytta. Du trenger dessuten bare gi bikkja en pille, mens andre legemidler krever at du gir to tabletter på forskjellig tidspunkt.Bilsykepillen er en sterkere versjon av Cerenia, en pille mot oppkast, og kan fås gjennom veterinæren din. Den går direkte på brekningssenteret, men hjelper ikke til å roe ned hunden dersom den blir stresset av å kjøre bil. Dersom det også er et problem, anbefaler Orion Pharma, som distribuerer pillen i Norge, at du kjøper feromoner på apoteket. Det er kunstig fremstilt duftstoff som etterligner duften en tispe sender ut når den dier, og dette har en beroligende effekt på hunder. Det har ingen bivirkninger, og brukes av mange hundeeiere for å roe hunden på nyttårsaften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer