Aldri mer gratis aviser

Du kan faktisk reservere deg mot dem.

Lei av gratis aviser? Da kan du reservere deg mot det. Husk bare å merke døren tydelig. Foto: Eric Audras / PhotoAlto/c`Colourbox
Lei av gratis aviser? Da kan du reservere deg mot det. Husk bare å merke døren tydelig. Foto: Eric Audras / PhotoAlto/c`Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«De beste tingene i livet er gratis», heter det. Vel, det er vel ikke alle som er enig i akkurat det. I hvert fall når det kommer til reklamen du får i posten.

Heldigvis kan du reservere deg mot uadressert reklame ved å merke postkassen eller inngangsdøren med «reklame er uønsket». >>>Slik reserverer du deg

En annen ulempe med å motta store mengder med gratis reklame, er at innbruddstyver lettere kan få nyss i at du er på ferie. Reklame som tyter ut av postkassen, er nemlig et sikkert tegn på at du ikke er hjemme.

Gratis aviser kan være vel så avslørende og irriterende som uadressert reklame, men visste du at det er mulig å reservere seg mot å få gratis aviser? Du kan faktisk slippe unna alt papiret som bygger seg opp.

Reklame i postkassen? Dette tjener Posten fett på

Merk døren din

Siden 1. juni 2009 har forbrukere kunnet reservere seg mot gratis aviser ved å merke postkasse og/eller inngangsdøren med "Nei takk til gratis aviser". Det kan du gjøre i Brønnøysundregisteret.

Men dersom du vil unngå gratis aviser er det faktisk ikke nok å bare takke nei til uadressert reklame. Her kan du velge om du vil bruke oblat utgitt av eksempelvis distributører eller benytte et egenprodusert merke, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.