Aldri mer gratis aviser

Du kan faktisk reservere deg mot dem.

Lei av gratis aviser? Da kan du reservere deg mot det. Husk bare å merke døren tydelig. Foto: Eric Audras / PhotoAlto/c`Colourbox
Lei av gratis aviser? Da kan du reservere deg mot det. Husk bare å merke døren tydelig. Foto: Eric Audras / PhotoAlto/c`Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«De beste tingene i livet er gratis», heter det. Vel, det er vel ikke alle som er enig i akkurat det. I hvert fall når det kommer til reklamen du får i posten.

Heldigvis kan du reservere deg mot uadressert reklame ved å merke postkassen eller inngangsdøren med «reklame er uønsket». >>>Slik reserverer du deg

En annen ulempe med å motta store mengder med gratis reklame, er at innbruddstyver lettere kan få nyss i at du er på ferie. Reklame som tyter ut av postkassen, er nemlig et sikkert tegn på at du ikke er hjemme.

Gratis aviser kan være vel så avslørende og irriterende som uadressert reklame, men visste du at det er mulig å reservere seg mot å få gratis aviser? Du kan faktisk slippe unna alt papiret som bygger seg opp.

Reklame i postkassen? Dette tjener Posten fett på

Merk døren din

Siden 1. juni 2009 har forbrukere kunnet reservere seg mot gratis aviser ved å merke postkasse og/eller inngangsdøren med "Nei takk til gratis aviser". Det kan du gjøre i Brønnøysundregisteret.

Men dersom du vil unngå gratis aviser er det faktisk ikke nok å bare takke nei til uadressert reklame. Her kan du velge om du vil bruke oblat utgitt av eksempelvis distributører eller benytte et egenprodusert merke, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Lokalavisene i Oslo blir nå levert på dørmatten i stedet for i postkassen. Hvis du ønsker å unngå dette, må du merke døren din, ettersom merket på postkassen bare gjelder for levering i postkassen.

Lei reklamen? Skriv ut vårt merke og klistre på dørkarmen og postkassen

Dette kan du ikke reservere deg mot

Så hva omfatter egentlig en reservasjon mot gratis aviser? Du slipper å få alt fra reklamefinansierte gratisaviser til gratis eksemplarer av løssalgs- og abonnementsaviser slengt på dørmatta di.

Det er likevel noen ting du ikke kan reservere deg mot. Det gjelder informasjon fra stat og kommune, menighetsblad og partiprogram fra politiske partier.

Hvis du likevel skulle motta gratis aviser eller uadressert reklame selv om du har merket tydelig at du ikke vil ha dette, kan du klage til Forbrukerombudet via dette skjemaet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer