Grensehandel

Alkoholvarene du kan hamstre i utlandet

Disse drikkevarene trenger du ikke bekymre deg for alkoholkvota.

KVOTEFRITT: Du får flere sorter cider med lav alkoholprosent, som du gjerne kan hamstre i Sverige. Disse varene regnes ikke inn i alkoholkvota. Foto: Kristin Sørdal
KVOTEFRITT: Du får flere sorter cider med lav alkoholprosent, som du gjerne kan hamstre i Sverige. Disse varene regnes ikke inn i alkoholkvota. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Mange benytter helga til grensehandel, og kjøp av alkohol i nabolandene er særlig populært. For en uke siden publiserte vi en artikkel om alkoholvarene du ikke kan hamstre, denne gangen er turen kommet til varene du kan hamstre - med god samvittighet.

Som kjent er det grenser for hvor høyt alkoholinnhold drikkevarer solgt i dagligvarebutikkene kan ha, både i Norge og i Sverige.

Handler du ofte i Sverige, og gjerne cider eller øl med lavt alkoholinnhold, er det greit å være klar over at det slett ikke er all alkohol som regnes inn i alkoholkvota.

Av disse varene kan du handle så mye du vil - innenfor den såkalte verdigrensa.

Handle cider og øl med lav alkoholprosent?

Handler du alkohol i Sverige, gjelder følgende alkoholkvote for øl og cider:

Øl over 2,5 prosent (også sterkøl), eller rusbrus og liknende over 2,5 til og med 4,7 prosent.

Dette betyr faktisk at du ikke trenger å tenke på kvota når du handler cider eller såkalt folkeøl som har en lavere prosent enn dette.

- Øl og cider med alkoholstyrke 2,5 prosent eller under går ikke på alkoholkvoten, skriver Tollvesenets Infosenter i en epost til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer