Alle billetter gratis i 2010

Innen 2010 skal Ryanair selge alle billetter kun mot at de reisende betaler skatter og avgifter. Det sier selskapets nordiske sjef, Lotta Lindquist-Brosjö.

Lotta Lindquist-Brosjö er Ryanairs kvinne i Norden.
Lotta Lindquist-Brosjö er Ryanairs kvinne i Norden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Innen 2010 skal flybillettene hos oss kun koste passasjerene skatter og avgifter. Det sier Lotta Lindquist-Brosjö til DinSide.

Og måten dette skal foregå på er ytterligere kostnadsreduksjoner i driften av lavprisselskapet, samt salg av tilleggstjenester og varer.

Salg av produkter og tjenester

Allerede i dag utgjør salg av ekstraprodukter om bord eller på nett 14 prosent av Ryanairs omsetning. Nettsalget består blant annet av leiebilformidling, forsikringer og overnattingstjenester.

Fra 1. november lanserer også selskapet underholdningstjenester på flere fly. For fem pund/syv euro kan passasjerene leie en håndholdt skjerm som gir tilgang på filmer og annen underholdning. Fra april blir dette også tilgjengelig på flyene som går i rute til og fra Norge.

- Men selv om vi selger mat om bord, vil vi ikke forby passasjerene å bringe med egen mat og drikke til turen slik enkelte selskaper har gjort, fastslår Lindquist-Brosjö.

Kostnadsreduksjoner

Flere veier til lavere kostnader hos Ryanair har blitt lansert i media tidligere. Blant annet har selskapet økt tillatt håndbagasje om bord og økt prisen for overvekt, for om mulig redusere bagasjevolumet som må håndteres. De aller største overskriftene har også sagt at Ryanair vil gå til det skrittet å forby innsjekket bagasje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer