Hvor mye Baileys kan man kjøpe på taxfree?

Alle disse produktene teller faktisk som vin på kvoten

Vi oppklarer hvilke produkter du faktisk kan ta med deg hjem på taxfree-kvoten for vin, og hvor mange.

KJØPE VIN PÅ GARDERMOEN? Både Baileys og andre likører regnes inn under taxfree-kvota for vin, så lenge de ikke inneholder mer enn 22 prosent alkohol. Foto: Hanna Sikkeland
KJØPE VIN PÅ GARDERMOEN? Både Baileys og andre likører regnes inn under taxfree-kvota for vin, så lenge de ikke inneholder mer enn 22 prosent alkohol. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert

Det kan være litt vanskelig å huske hvor mye du kan ha med gjennom tollen når du kommer fra utlandet. Og i noen tilfeller lønner det seg faktisk å kjøpe mer enn det kvoten tillater - så lenge du passer på å fortolle det som overstiger grensen.

Ja, det kan du til og med gjøre med en app på telefonen.

Alkohol kommer i forskjellige prosenter og varianter - og kvoten du kan ha med deg inn i landet kan settes sammen på forskjellige måter.

Dessuten er ikke vin (i kvotesammenheng), nødvendigvis bare tradisjonell rødvin, hvitvin og musserende, som mange kanskje tror.

4,5 liter «vin»

Det var 1. juli 2014 at det ble gjort om på taxfree-kvoten, slik at du blant annet kan bytte inn tobakk mot alkohol. Er det vin du helst kjøper med deg hjem, kan du eksempelvis kjøpe med deg seks vinflasker, totalt 4,5 liter vin, hvis du dropper brennevin og tobakk.

Men er du glad i hakket sterkere saker, er det slett ikke alle som er klar over at det som defineres som vin i tollkvoten også inkluderer likør og andre alkoholholdige drikkevarer som mange kanskje tenker at sorterer under brennevinskvoten.

Maks 22 prosent alkohol

Kravet for hva som defineres som vin i taxfreekvoten, er at den alkoholholdige varen skal inneholde maks 22 prosent alkohol.

I denne kategorien finner du blant annet mange sorter likør, deriblant Baileys, som er et svært populært taxfree-produkt. Men også produkter som Martini, Campari og Malibu, går inn under vinkvoten.

4,5 LITER: Fyller du hele vinkvoten kan du ha med deg inn seks vinflasker. Men husk at likør og lignende gjerne kommer i litersflasker.          
4,5 LITER: Fyller du hele vinkvoten kan du ha med deg inn seks vinflasker. Men husk at likør og lignende gjerne kommer i litersflasker.           Vis mer

Ettersom disse normalt selges i litersflasker, må du huske at du ikke kan ha med seks av disse flaskene, men fire, og eventuelt en halvlitersflaske i tillegg.

(Artikkelen ble publisert første gang i mars 2017)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer