Hvor mye Baileys kan man kjøpe på taxfree?

Alle disse produktene teller faktisk som vin på kvoten

Vi oppklarer hvilke produkter du faktisk kan ta med deg hjem på taxfree-kvoten for vin, og hvor mange.

KJØPE VIN PÅ GARDERMOEN? Både Baileys og andre likører regnes inn under taxfree-kvota for vin, så lenge de ikke inneholder mer enn 22 prosent alkohol. Foto: Hanna Sikkeland
KJØPE VIN PÅ GARDERMOEN? Både Baileys og andre likører regnes inn under taxfree-kvota for vin, så lenge de ikke inneholder mer enn 22 prosent alkohol. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert

Det kan være litt vanskelig å huske hvor mye du kan ha med gjennom tollen når du kommer fra utlandet. Og i noen tilfeller lønner det seg faktisk å kjøpe mer enn det kvoten tillater - så lenge du passer på å fortolle det som overstiger grensen.

Ja, det kan du til og med gjøre med en app på telefonen.

Alkohol kommer i forskjellige prosenter og varianter - og kvoten du kan ha med deg inn i landet kan settes sammen på forskjellige måter.

Dessuten er ikke vin (i kvotesammenheng), nødvendigvis bare tradisjonell rødvin, hvitvin og musserende, som mange kanskje tror.

4,5 liter «vin»

Det var 1. juli 2014 at det ble gjort om på taxfree-kvoten, slik at du blant annet kan bytte inn tobakk mot alkohol. Er det vin du helst kjøper med deg hjem, kan du eksempelvis kjøpe med deg seks vinflasker, totalt 4,5 liter vin, hvis du dropper brennevin og tobakk.

Men er du glad i hakket sterkere saker, er det slett ikke alle som er klar over at det som defineres som vin i tollkvoten også inkluderer likør og andre alkoholholdige drikkevarer som mange kanskje tenker at sorterer under brennevinskvoten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer