Alle elsker Bergen

Britiske aviser, Sven Nordin, verdens største cruiseskip og Robert Plant har én ting til felles: Alle elsker den vestnorske regnbyen.

Verdens største og mest luksuriøse cruiseskip Queen Mary II gjester Bergen både i 2004 og 2005.
Verdens største og mest luksuriøse cruiseskip Queen Mary II gjester Bergen både i 2004 og 2005. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

This is Travel, reisenettsidene til de britiske avisene Evening Standard, Metro og Daily Mail, har kåret Bergen til en av de ti beste byene en kan reise til i en av de mange langhelgene i mai måned.

Nettstedet legger vekt på nærheten til fjordene og de syv fjellene som omkranser byen; og anbefaler en tur med Fløibanen og kafébesøk på Bryggen. "Et frisk pust blant storbyferiemålene," heter det.

Reiselystne briter blir nok ikke ensomme om de skulle finne på å legge ferien hit i sommer. I følge NTB står maritime dronninger i kø for å besøke Bergen.

- Verdens foreløpig største passasjerskip Queen Mary II avlegger førstegangsbesøk i Bergen 17. juli i år, og Cunard Lines stolthet Queen Elizabeth II er påmeldt med tre anløp i år. Neste år vil Mary anløpe to ganger og Elizabeth hele seks ganger, opplyser prosjektleder Ola Hiis Bergh i Cruise Destination Bergen til NTB.

Bergen venter 221 cruiseskipsanløp i år. I fjor hadde byen 210 cruiseskip på besøk.

Den verneverdige Bryggen i Bergen trekkes frem i samtlige turistguider. Et yrende musikkmiljø er et annet sterkt salgsargument.
Den verneverdige Bryggen i Bergen trekkes frem i samtlige turistguider. Et yrende musikkmiljø er et annet sterkt salgsargument. Vis mer


Forelsket i Bergen

Bergensavisen proklamerte mandag at skuespiller og moromann Sven Nordin er forelsket i Bergen.

- Jeg har fått flere jobbtilbud fra Den Nationale Scene, men jeg har foreløpig takket nei. Men jeg kan godt tenke meg å prøve det i fremtiden. Det hadde vært kjempehyggelig å flytte hit. Bergen er Norges flotteste by, skryter Nordin til BA.

Til gjengjeld elsker bergenserne Nordin - de har gått mann av huse for å se hans soloshow Hulemannen som gjester byen for tredje år på rad.

I følge Aftenposten er også Robert Plant en svoren fan av Bergen. Rockelegenden har gjestet byen under Ole Blues festivalen tre år på rad, men måtte dessverre takke nei denne gangen.

Les mer!

 • Bergen best i Norge
  Bryggen, Fløibanen og akvariet - leserne mener Bergen er Norges beste ferieby.
 • Bryggen blir (nesten) bilfri
 • Hønefoss-Bergen på fire dager
 • Endeløs luksus på Queen Mary II
 • BILDESPESIAL: Se bildene fra Queen Mary II
 • QM2 fakta - av både den harde og trivielle sorten


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer