Alle elsker Bergen

Britiske aviser, Sven Nordin, verdens største cruiseskip og Robert Plant har én ting til felles: Alle elsker den vestnorske regnbyen.

Verdens største og mest luksuriøse cruiseskip Queen Mary II gjester Bergen både i 2004 og 2005.
Verdens største og mest luksuriøse cruiseskip Queen Mary II gjester Bergen både i 2004 og 2005. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

This is Travel, reisenettsidene til de britiske avisene Evening Standard, Metro og Daily Mail, har kåret Bergen til en av de ti beste byene en kan reise til i en av de mange langhelgene i mai måned.

Nettstedet legger vekt på nærheten til fjordene og de syv fjellene som omkranser byen; og anbefaler en tur med Fløibanen og kafébesøk på Bryggen. "Et frisk pust blant storbyferiemålene," heter det.

Reiselystne briter blir nok ikke ensomme om de skulle finne på å legge ferien hit i sommer. I følge NTB står maritime dronninger i kø for å besøke Bergen.

- Verdens foreløpig største passasjerskip Queen Mary II avlegger førstegangsbesøk i Bergen 17. juli i år, og Cunard Lines stolthet Queen Elizabeth II er påmeldt med tre anløp i år. Neste år vil Mary anløpe to ganger og Elizabeth hele seks ganger, opplyser prosjektleder Ola Hiis Bergh i Cruise Destination Bergen til NTB.

Bergen venter 221 cruiseskipsanløp i år. I fjor hadde byen 210 cruiseskip på besøk.

Forelsket i Bergen

Bergensavisen proklamerte mandag at skuespiller og moromann Sven Nordin er forelsket i Bergen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer