Alle festers far

Glem 17. mai, St. Hansaften, eller julaften, for den saks skyld. I morgen er det St. Patrick's Day, dagen da irene feirer sin stolte skytshelgen. Vi viser deg hvor festlighetene går av stabelen, så du kan være med!

St. Patrick er en selvskreven gjest i det store opptoget i Dublin. Foto: St. Patrick's Festival / Pat Redmond Foto:  St. Patrick's Festival/Pat Redmond
St. Patrick er en selvskreven gjest i det store opptoget i Dublin. Foto: St. Patrick's Festival / Pat Redmond Foto: St. Patrick's Festival/Pat Redmond Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Merkedagen er til ære for irenes skytshelgen, St. Patrick, som ifølge legenden brakte kristendommen til Irland en gang på 400-tallet. Det ryktes også at waliseren (i senere tid har man funnet ut at St. Patrick mest sannsynlig ble født i Wales, men muligheten er også åpen for at han var skotsk eller fransk) - jaget hedenske slanger fra den grønne øya, slik at irene kunne leve i fred og fordragelighet. Ihvertfall i et par hundre år.

Alle St. Patrick's Day festers mor

St. Patrick's Day er stor over hele Irland, ja hele verden, men ingen steder er feiringen så storslagen som i Dublin, Irlands hovedstad. De siste ti årene har St. Patrick's Day feiringen utviklet seg til en ukeslang festival - med parader og opptog, gateteater, musikk, skattejakt, fyrverkeri, utstillinger og fest på pubene som du finner på nesten hvert eneste gatehjørne. Startskuddet for festivalen gikk allerede forrige fredag, og den kulminerer i den aller største festdagen av dem alle - i morgen.

For fullt program, se de offisielle nettsidene til St. Patrick's Day feiringen i Dublin.

Har du lyst til å smugtitte på paraden fra jobben kan du se den live på Det irske turistkontorets nettsider klokken halv ett, norsk tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer